EUROLYGA

Rimas Kurtinaitis treniruos Rusijos rinktinę? Tai – nesąmonė

„Pas jus Lietuvoje sklando keistų gandų. Aš nieko negaliu pasakyti apie minimą kandidatūrą, nes Rusijos krepšinio federacijoje apskritai niekas jokių kandidatūrų kol kas neaptarinėjo. Gal tie minimi žmonės ir norėtų, kad kalbos vyktų, bet jokių kandidatūrų mes neaptarinėjame“, – kalbas apie galimą lietuvio trenerio Rimo Kurtinaičio kandidatūrą į Rusijos rinktinės stratego postą neigė šios šalies Krepšinio federacijos generalinė sekretorė Natalija Galkina.

Pasirodę gandai – neteisingi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasirodę gandai – neteisingi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Nov 5, 2015, 5:34 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:09 PM

Lyg virusas per pusdienį po Rusijos ir Lietuvos žiniasklaidą išplito naujiena, kad Rusijos krepšinio federacija jau svarsto galimas vyrų rinktinės stratego kandidatūras ir viena iš jų – Maskvos srities „Chimki“ ekipos vedlys 55-erių R.Kurtinaitis.

„Mums ir nėra ko skubėti. Kam dabar rinktinei treneris, jei nevyks jokių varžybų, mūsų vyrų, kaip ir moterų, nacionalinė ekipa nepateko į Rio de Žaneiro olimpiadą“, – stebėjosi savotiška bomba viena iš Rusijos krepšinio federacijos (RKF) vadovių.

Be Lietuvos krepšinio specialisto, rusų žurnalistai pretendentų vadovauti rinktinei surado nemažai: amerikiečius Mike'ą Fratello ir Bradą Greenbergą, italą Andreą Trinchieri, serbą Zoraną Lukičių ir rusą Sergejų Bazarevičių.

Kaip realiausi kandidatai neva buvo įvardijami R.Kurtinaitis ir S.Bazarevičius. Buvo teigiama, kad nors į „Chimki“ lietuvis atvyko visiems netikėtai, jis sugebėjo ne tik pakeisti rusų komandos žaidimo braižą, bet ir sulipdyti rimtą ekipą, kuri pastaruoju metu priešinasi Maskvos CSKA.

Be to, konstatuojama, kad R.Kurtinaitis išmokė Maskvos srities klubą tinkamai elgtis su pinigais.

Kita vertus, lietuviui buvo priekaištaujama, kad jis nėra didelis gynybos specialistas, o „Chimki“ kai kada sugriūna ir tai yra stratego kaltė. Buvo aiškinama, kad lietuvio krepšinio filosofija neatitinka Rusijos rinktinės skiepijamo modelio.

Į klausimą, kada bus renkamas Rusijos rinktinės strategas ir ar jis galėtų būti užsienietis, N.Galkina atsakė lakoniškai: „Tuomet, kai dėl šio klausimo susirinks federacijos Vykdomasis komitetas. Kada tai bus, sunku pasakyti. Tikrai negreitai. Aš nemanau, kad tai bus šiemet, nes kol kas nėra poreikio, o juolab nešnekėta nė apie vieną krepšinio specialistą. Tad ar gali užsienietis treniruoti rinktinę, aš atsakyti nesiryžčiau. Tiesiog mes šios temos negvildenome.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.