EUROLYGA 2023

„Perlo-MRU“ lyderis Tautvydas Pipiras: „Smagiausia – tritaškis“

Nė vienerių praleistų rungtynių, 29 minutės aikštėje, 12 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. Tokia yra vieno iš pagrindinių Vilniaus „Perlo-MRU“ krepšinio ekipos lyderių Tautvydo Pipiro statistika per pirmuosius 10 mačų Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

T.Pipiras
T.Pipiras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 3:46 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:04 AM

22-ejų puolėjas neslepia – jis jaučia vyriausiojo trenerio Arvydo Gronskio ir komandos draugų pasitikėjimą bei geru žaidimu stengiasi pateisinti jų lūkesčius.

T. Pipiras interviu metu pasidžiaugė praėjusį savaitgalį iškovota pergale prieš čempionato lyderį „Mažeikių“ klubą, pasidalino mintimis apie Vilniaus klubo gretas neseniai papildžiusį Remigijų Sugintą ir užsiminė, kad vieną dieną labai norėtų užsivilkti sostinės „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

– Artėjantį savaitgalį laukia rungtynės su lentelės kaimynėmis. Ar jau pradėjote ruoštis mačams su Šilutės „Šilutės“ ir Joniškio „Delikateso“ komandomis? – „Perlo-MRU“ puslapis paklausė 197 cm ūgo krepšininko.

– Savaitgalio susitikimams pradėsime ruoštis vakarinėje antradienio treniruotėje, nes dar pirmadienį daugelis iš mūsų žaidė studentų lygos pirmenybėse. Tačiau neabejoju, kad trenerių štabas būsimus varžovus jau puikiai išanalizavo (šypsosi).

– Praėjusį šeštadienį patiesėte NKL čempionato lyderį „Mažeikių“ klubą ir iškovojote pirmąją pergalę namuose. Kiek ji buvo svarbi asmeniškai tau ir visai komandai?

– Pergalė savų žiūrovų akivaizdoje suteikė tikrai daug džiaugsmo. Vis tik „Mažeikiai“ iki praėjusio savaitgalio nebuvo suklupę nė karto. Tokios pergalės labai prideda tikėjimo savo jėgomis ne tik man, bet ir visai komandai. Smagi buvo pergalė ir prieš Panevėžio „Lietkabelio 2“ ekipą, nes tokias rungtynes mes privalome laimėti.

– Šis savaitgalis buvo pirmasis, kai laimėjote abu žaistus susitikimus. Penktadienį išsivežėte pergalę iš Panevėžio. Ši komanda kartu su Raseinių „Rasų“ ekipa kol kas žengia paskutinės. Ar lyderiaujančios lygos ekipos pastaruosius klubus tikrai stipriai lenkia savo meistriškumu?

– Mažeikiai ir Marijampolė prieš jūsų minėtas komandas tikrai laimėjo užtikrintai ir tas lygių skirtumas yra. Tačiau mums prieš Panevėžio ir Raseinių komandas nuo to buvo žaisti nė kiek nelengviau. Galime laimėti prieš lyderius, tačiau sunkiai tvarkomės su visais varžovais.

– Antanas Udras yra pasakęs, kad gausiai MRU salėje susirinkę žiūrovai įpareigodavo žaidėjus pasirodyti kuo geriau, kas ir lemdavo ankstesnius pralaimėjimus namuose. Galbūt persilaužimas jau įvyko?

– Žaidėjų gretose tikrai buvo pamąstymų, jog laimime tik išvykose, nors turėtų būti priešingai. Manau, tuos dramatiškus pralaimėjimus namuose ir lėmė tai, kad esame jauni maksimalistai. O tai dažnai virsta perdegimu ir pakiša koją. Kita vertus, mačas su „Mažeikiais“ aiškiai parodė, kad tas emocionalumas gali tapti galingu traukiniu, kurio sustabdyti nebeįmanoma.

– Esate 2014 metų NKL vicečempionas. Finale su buvusia komanda po itin dramatiškos kovos pralaimėjote tiems patiems „Mažeikiams“. Nesinori pilti druskos ant žaizdos, bet ar žinotumėte, ką reiktų daryti kitaip, kad panaši situacija nepasikartotų ateityje?

– Dar tik ruduo, todėl kalbėti apie finalo ketvertą labai anksti. „Trakai“ taip pat buvo labai jauna komanda ir tą finalinį ketvertą įsivaizdavome kaip nepasiekiamą dalyką. Tačiau, kaip rodo istorija, dirbant užsidegus ir kryptingai, tai yra įmanoma. Tą finalą pralaimėjome, nes nemokėjome deramai žaisti lemiamų minučių. Tokie sumanymai, kokie pasiteisintų MKL, NKL ar, juolab, LKL čempionatuose nėra priimtini ir tai mes patyrėme savo kailiu. „Perlas-MRU“ taip pat turi atlikti svarbų žingsnį ir galutinai prisitaikyti prie vyrų krepšinio.

– Aikštėje vidutiniškai praleidžiate po 29 minutes – daugiausiai komandoje. Su Edvinu Jezukevičiumi esate rezultatyviausi komandos žaidėjai. Ar jaučiate, kad komandos draugai dažnai ieško būtent jūsų?

– Pasitikėjimą tikrai jaučiu. Treneris ir komandos draugai skatina mesti lemiamus metimus, imtis iniciatyvos sunkiu metu. Savo ruožtu stengiuosi patarimais padėti už mane jaunesniems žaidėjas ir paaiškinti tam tikrus dalykus, kuriuos aš jau spėjau patirti NKL.

– Jūsų mėgstamiausias elementas krepšinyje?

– Smagiausia man yra pataikyti tritaškį. Vis tik tai rezultatyviausia ataka krepšinyje. Aišku, efektingas dėjimas per varžovą užveda publiką (šypsosi).

– Kiek klubui svarbus patyrusio puolėjo Remigijaus Suginto įsiliejimas į komandą?

– Jis yra mums tikrai yra gera paspirtis ir pirmi mačai tai įrodė. Manau, jis turi lyderiui reikalingų savybių, o gerėjant jo fizinei formai mūsų žaidimas taps tik dar solidesnis.

– Su „Lietuvos rytu“ sutartį jau turi Aistis Pilauskas. Pagal dabar demonstruojamus rezultatus į pagrindinę vyrų komandą galėtum pretenduoti ir tu. Esi išsikėlęs tikslą jau kitą sezoną žaisti LKL?

– Blogas kareivis, kuris nenori būti generolu. Aišku, labai norisi vieną dieną užsivilkti „Lietuvos ryto“ marškinėlius. Puikiai žinau, kad iki to man dar reikia labai daug nudirbti, bet kodėl gi ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo