EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio skurdas: rinktinių treneriai negavo nė rublio

Rusijos krepšinio federacija (RFB) nesugebėjo atsiskaityti už darbą su buvusiu vyrų rinktinės treneriu Jevgenijumi Pašutinu ir moterų komandos strategu Anatolijumi Myškinu.

J.Pašutinas neatgauna pinigų už darbą Rusijos vyrų rinktinėje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Pašutinas neatgauna pinigų už darbą Rusijos vyrų rinktinėje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
A.Myškinas žada bylinėtis su federacija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
A.Myškinas žada bylinėtis su federacija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 9:16 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:43 AM

46-erių J.Pašutinas, dabar treniruojantis Kazanės „Uniks“ klubą, iš rinktinės pasitraukė spalio pabaigoje. Laikraščio „Izvestija“ žiniomis, RFB jam nesumokėjo nė vieno atlyginimo, o bendra skola perkopė 8 mln. rublių – apie 115 tūkst. eurų.

A.Myškinas teigė, kad apie savo atleidimą iš moterų rinktinės perskaitė žiniasklaidoje. 61 metų buvęs Maskvos CSKA komandos žaidėjas esą pasirengęs pasirašyti kontrakto nutraukimo dokumentus, bet tik tuo atveju, jei RFB sumokės visas skolas ir kompensaciją. Antraip A.Myškinas žada kreiptis į Tarptautinį sporto arbitražą.

„Kitaip nei A.Myškinas, J.Pašutinas elgiasi žmoniškai. Abu treneriai yra tokioje pat situacijoje, tik su J.Pašutinu nekyla problemų. Jis žino, kokia sunki federacijos finansinė padėtis ir pasirengęs laukti atlyginimo“, – ant A.Myškino pyko RFB prezidentas Andrejus Kirilenka.

Nuo 2013-ųjų rinktinėje dirbęs J.Pašutinas atsistatydino po RFB trenerių tarybos posėdžio, kur sulaukė neigiamo įvertinimo už pasirodymą šių metų Europos čempionate. Ten Rusijos rinktinė net neįveikė grupės varžybų barjero, pralaimėjusi 4 iš 5 mačų, ir iškrito iš kovos dėl olimpinio kelialapio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.