EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir vėl neatlaikė: krito Graikijoje

Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
Daugiau nuotraukų (13)

Martynas Suslavičius

2015-11-11 17:34, atnaujinta 2017-10-04 20:00

Vilniaus „Lietuvos rytas“ patyrė dar vieną smūgį Europos taurėje. Marcelo Nicolos auklėtiniai trečiadienį mėgino atsitiesti po didžiulį sirgalių nepasitenkinimą sukėlusių dviejų iš eilės pralaimėjimų savo aikštėje, kai išsirikiavo į mūšį su Salonikų PAOK krepšininkais. Tačiau „Lietuvos ryto“ krepšininkams neužteko energijos. Jau tradiciškai į duobę įkritę vilniečiai šįkart parodė charakterį, kai atsitiesė ir dar ketvirtojo kėlinio pabaigoje buvo arti pergalės, bet PAOK paskutinę minutę sužaidė šaltakraujiškiau. 

PAOK krepšininkai šventė pergalę 81:76 (26:12, 14:21, 15:24, 26:19), o „Lietuvos rytas“ pirmąjį ratą baigė mintimis apie  sukomplikuotą padėtį E grupėje.

Žiūrovai

„Lietuvos ryto“ komandai graikų sirgalių pragaro pajusti neteko. PAOK į savo areną surinko vos 400 žiūrovų.

Statistika

„Lietuvos rytas“: D.Gailius 17, K.Lavrinovičius (10 atk. kam.) 13, N.Laprovittola 10, G.Orelikas 9,  M.Runkauskas 8, R.Giedraitis 6, Ž.Janavičius 5, A.Juškevičius, M.Lukauskis, A.Kavaliauskas ir J.Jucikas po 2.

PAOK: K.Vasileiadis (8 atk. kam.) 26, W.Hatcheris 17, M.Tepičius (8 atk. kam.) 10, S.Schortsanitis 8, E.Margaritis 7, N.Markovičius 5, U.Duvnjakas ir A.Tsochlas po 3, K.Kakaroudis 2. 

PAOK – „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 11/26 (42 proc.) – 22/38 (57 proc.)

Tritaškiai: 11/20 (55 proc.) – 9/33 (27 proc.)

Baudų metimai: 26/31 (83 proc.) – 5/6 (83 proc.)

Atkovoti kamuoliai (puolant): 32 (4) – 31 (9)

Perimti kamuoliai: 5 – 11

Rezultatyvūs perdavimai: 16 – 17

Klaidos: 19 – 13

Klaidos. PAOK krepšininkai pirmąjį kėlinį laimėjo 26:12, bet antrojo pradžioje pradėjo daryti klaidas. Per minutę PAOK suklydo net keturis kartus, o „Lietuvos rytas“ skirtumą sumažino iki 18:26.

Baudos. „Lietuvos ryto“ krepšininkai baudas metė tik antrojo kėlinio pabaigoje. N.Laprovittola du kartus metė iki didžiosios pertraukos likus žaisti 7 sekundes ir pataikė vos kartą. PAOK jau buvo metusi 12 baudų metimų. Per visą mačą „Lietuvos rytas“ metė 6 baudų metimus, o varžovai – 31. 

Lygino. Trečiojo kėlinio pabaigoje R.Giedraitis sužaidė puikiai, kai iškrapštė kamuolį iš varžovų rankos, o tada pelnė du taškus, kitoje atakoje pridėdamas dar du. Varžovai sutriko, o M.Lukauskis stojo prie baudų metimo linijos, leisdamas „Lietuvos rytui“ išsiveržti 57:55.

Prisėdo. Ketvirtojo kėlinio viduryje „Lietuvos rytas“ prarado Antaną Kavaliauską. Aukštaūgis ant suolo sėdo, nes prasižengė penktąjį kartą. 

Rungtynės

Ketvirtasis kėlinys. PAOK – „Lietuvos rytas“

Vilniaus komanda kėlinį pradėjo labai agresyviai ir tai davė dividendų. G.Orelikas pelnė du taškus, o tada dvitaškį pridėjo ir R.Giedraitis – 61:55. 

Tačiau PAOK nepasidavė ir po keturių minučių žaidimo W.Hatcheris smeigė tritaškį, rezultatas – 63:63. Įpusėjus kėliniui po N.Markovičiaus tritaškio PAOK pirmavo 66:65. O tada K.Vasiliadis smogė skaudų smūgį „Lietuvos rytui“ – 69:65.

E.Margaričio tritaškis buvo skaudus – 72:67, bet D.Gailius jam atsakė tolimu metimu – 70:72. 

Likus žaisti 1 minutę ir 31 sekundę W.Hatcheris pataikė dvitaškį, ir PAOK pirmavo 76:73. D.Gailiaus metimai skriejo pro šalį, bet „Lietuvos rytas“ atkovojo kamuolį puldamas.

M.Nicola likus žaisti 58 sekundes prašė minutės pertraukėlės. PAOK dar pirmavo 76:73.

Po pertraukėlės M.Lukauskis metė tritaškį, bet nepataikė. O kovodamas dėl kamuolio K.Lavrinovičius prasižengė ir siuntė N.Markovičių mesti baudų. Šis nepataikė nė karto, o varžovai dar atkovojo kamuolį puldami, bet progos neišnaudojo.

„Lietuvos ryto“ ataka irgi buvo nevaisinga, o tada D.Lavrinovičius prie baudų metimo linijos nusiuntė K.Vasiliadį. Šis pataikė abu metimus – 78:73.

Likus 14 sekundžių G.Orelikas prametė tritaškį, o tada  M.Tepičius pridėjo dar du baudų metimus – 79:73. 

K.Lavrinovičius likus žaisti 6,7 sekundės pataikė tritaškį – 76:79. „Lietuvos rytas“ ėmė bauduoti. Likus žaisti 6 sekundes W.Hatcheris pataikė abu baudų metimus – 81:76.

PAOK šventė pergalę.

Trečiasis kėlinys. PAOK – „Lietuvos rytas“ 55:57 (26:12, 14:21, 15:24)

K.Vasileiadis kėlinį pradėjo netaikliu tritaškiu, ir M.Runkauskas jam parodė, kaip tai daryti. „Lietuvos rytas“ priartėjo 36:40. Bet kai S.Schortsanitis suklydo, vilniečiams tuo pasinaudoti nepavyko. Klaidą padarė A.Kavaliauskas, o vėliau po varžovų netaiklaus tritaškio prametė ir G.Orelikas.

K.Vasileiadžio tritaškis apniaukė svečių nuotaikas, bet tuo pačiu atsakė ir D.Gailius – 39:44.

Kai G.Orelikas sužaidus lygiai 5 minutes pataikė dvitaškį, „Lietuvos rytas“ priartėjo 41:46. O tada D.Gailius įsiveržė po krepšiu ir skirtumą mažino iki 43:46. Ir kai K.Lavrinovičius pataisė D.Gailiaus metimą, „Lietuvos rytas“ skirtumą sumažino iki 47:48.

R.Giedraičio užsidegimas likus žaisti minutę iki kėlinio pabaigos ir vėl leido sumažinti skirtumą. Šįkart – iki 53:55. Po dar vienos atakos R.Giedraitis išlygino rezultatą – 55:55.

Netrukus M.Lukauskis leido „Lietuvos rytui“ išsiveržti 57:55.

Antrasis kėlinys. PAOK – „Lietuvos rytas“ 40:33 (26:12, 14:21) 

PAOK per pirmąją kėlinio minutę padarė keturias klaidas, o „Lietuvos rytas“ jas išnaudojo puikiai. A.Juškevičius pataikė dvitaškį, du taškus pridėjo ir K.Lavrinovičius, o tada šeimininkus nubaudė ir D.Gailius – 18:26. Galiausiai J.Jucikas gerai sužaidė po krepšiu – 20:26. Tačiau po dviejų žaidimo minučių U.Duvnjakas pataikė tritaškį – 29:20. 

Po keturių minučių žaidimo PAOK pirmavo 33:23. R.Giedraitis mėgino gelbėti situaciją tritaškiu, bet buvo netaiklus, tačiau apsigynė, kai blokavo varžovo metimą. 

Įpusėjus kėliniui šeimininkai padarė dvi klaidas iš eilės, ir PAOK treneris prašė minutės pertraukėlės, nes „Lietuvos rytas“ skirtumą sumažino iki 27:33. Po pertraukėlės G.Orelikas pratęsė „Lietuvos ryto“ spurtą, skirtumas mažėjo iki 29:33. Po poros atakų jis mėgino laimę nuo trijų taškų linijos, bet buvo netaiklus. 

Per paskutines minutes „Lietuvos rytas“ ir vėl turėjo mažinti skirtumą. N.Laprovittola metė baudas, bet pataikė vos kartą, ir į didžiąją pertrauką „Lietuvos rytas“ išėjo atsilikdamas 33:40.

Pirmasis kėlinys. PAOK – „Lietuvos rytas“ 26:12

Ramioje arenoje pirmieji taškus pelnė „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Sąskaitą atidarė M.Lukauskis, bet apsiginti ekipai nepavyko. Jau kitoje atakoje G.Orelikas prasižengė puldamas, o tada S.Schortsanitis nesunkiai pelnė du taškus su pražanga – 4:2. Ir po K.Vasileiadžio tritaškio graikai pirmavo 8:4. 

Įpusėjus kėliniui K.Vasileiadis metė iš toli ir pataikė, bet leido atsikvėpti vilniečiams, nes užmynė tritaškio liniją. Kita vertus, „Lietuvos rytas“ nesugebėjo vaisingai užbaigti atakos, ir sužaidus lygiai 5 minutes M.Nicola paprašė minutės pertraukėlės – W.Hatcheris pataikė tritaškį, po kurio PAOK pirmavo 13:6.

Pertraukėlė nepadėjo,  po jos W.Hatcheris laisvas metė tritaškį ir pataikė – 16:6. K.Lavrinovičiaus dvitaškis skriejo pro šalį, o tada S.Schrotsanitis pataikė du baudų metimus – 18:6.

„Lietuvos rytui“ spurtuoti nepavyko, ir PAOK kėlinį baigė puikios nuotaikos, nes vilniečiai neužbaigė paskutinės savo atakos, o graikai pirmavo 26:12.

Starto sudėtys

„Lietuvos rytas“: N.Laprovittola, M.Runkauskas, M.Lukauskis, G.Orelikas, A.Kavaliauskas.

PAOK: K.Vasileiadis, E.Margaritis, W.Hatcheris, M.Tepičius ir S.Schrortsanitis.

Pergalė. „Lietuvos rytas“ per keturis turus iškovojo vos vieną pergalę ir ją pasiekė išvykoje. M.Nicolos komanda 89:65 nugalėjo Salnoko „Olaj“ krepšininkus. O visi trys mačai namuose baigėsi nesėkmėmis. Pirmajame ture „Lietuvos rytas“ 87:91 nusileido Stambulo „Besiktas“, o tuomet 81:97 pralaimėjo Saratovo „Avtodor“ ir 65:70 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkams.

Serija. PAOK komanda siekia nutraukti pralaimėjimų seriją. Europos taurės turnyrą graikai pradėjo pergale 72:69 prieš autsaiderę „Olaj“ ekipa, o tada pralaimėjo „Zenit“ (66:76), „Besiktas“ (80:100) ir 68:90 „Avtodor“ komandoms.

Milžinas. PAOK komandoje vietą surado 2014 metų Europos čempionas Sofoklis Schortsanitis. 30 metų 206 cm ūgio ir 156 kg svorio krepšininkas gali išstumdyti kone visus varžovus. Tačiau „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Aurimas Jasilionis teigė, kad Sofoklis priaugo svorio ir nėra toks paslankus, koks buvo anksčiau.

Sprendimas. Po „Lietuvos ryto“ pralaimėjimų Lietuvos žiniasklaida ėmė svarstyti, ar M.Nicola nebus atleistas, bet Vilniaus klubo vadovai praėjusią savaitę tarė savo žodį. Jie pabrėžė, kad M.Nicola turi tęsti savo darbą. „Vertinant dabartinę komandos sudėtį, treneris turi pakankamai galimybių ir minčių įgyvendinti savo idėjas, kad komandos žaidimo kreivė pakryptų aukštyn“, – sakė per pasitarimą „Lietuvos ryto“ klubo valdybos narys Darius Gudelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.