EUROLYGA 2023

Sprendimas subrendo: Marcelo Nicola palieka „Lietuvos rytą“

Marcelo Nicolos karjera „Lietuvos ryte“ baigėsi. Vilniaus klubo vadovybė nutarė atsisveikinti su 44-erių treneriu iš Argentinos, kuris komandoje dirbo nuo šių metų vasario.

M.Nicola atsisveikina su Vilniaus klubu.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola atsisveikina su Vilniaus klubu.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Jasilionis laikinai vadovaus „Lietuvos ryto“ žaidimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Jasilionis laikinai vadovaus „Lietuvos ryto“ žaidimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 2:35 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:34 AM

Prie „Lietuvos ryto“ vairo laikinai stoja buvęs M.Nicolos asistentas Aurimas Jasilionis.

„Suteikėme M.Nicolai daug šansų. Ne kartą tarėmės su treneriu, ką visi kartu galėtume padaryti, kad komanda žaistų geriau, nes turime tikrai konkurencingą sudėtį, – lrytas.lt sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas. – Bet įsitikinome, kad žaidimo braižas niekaip nesikeičia“.

Anot G.Vainausko, krepšinio visuomenė matė „Lietuvos ryto“ spragas, Vilniaus komandos sirgaliai jau seniai reikalavo trenerio galvos.

„Mes ilgai tikėjome, kad M.Nicola vis dėlto sugebės perlaužti komandą ir nukreipti teisinga linkme, – teigė G.Vainauskas. – Jis moka dirbti su atskirais žaidėjais, bet suvaldyti visumos kaip vyriausiajam treneriui jam nepavyksta. Tą pastaruoju metu akivaizdžiai rodė vienos rungtynės po kitų tiek Europos taurėje, tiek LKL čempionate“.

„Lietuvos ryto“ prezidentas pabrėžė, kad M.Nicola neįžvelgė jokios savo kaltės dėl situacijos komandoje: „Jis viską vertė žaidėjams, o šie, panašu, atsilygindavo tuo pačiu. Argentinietis turi kur tobulėti ir linkime jam sėkmės ateityje“.

Praėjusį sezoną M.Nicolos treniruojamas „Lietuvos rytas“ nuo vasario 12-osios LKL čempionate iškovojo 21 pergalę ir patyrė 6 nesėkmės, įskaitant 0:4 pralaimėtą finalo seriją Kauno „Žalgiriui“. Lietuvos taurės turnyre laimėtos dvejos rungtynės ir pralaimėtas finalas „Žalgiriui“.

Europos taurės turnyro M.Nicola su komanda įsirašė vienerias lygiąsias Vilniuje ir pralaimėjimą Izmyre per aštuntfinalį su „Karsiyaka“.

Šį sezoną argentiniečio auklėtinių rezultatas LKL – 8 pergalės ir 1 nesėkmė, o Europos taurės turnyre – 1 pergalė ir 4 pralaimėjimai.

Bendra M.Nicolos darbo „Lietuvos ryte“ statistika – 32 pergalės, 13 pralaimėjimų ir 1 lygiosios.

M.Nicola keičiantis 33-ejų kaunietis A.Jasilionis, kuris yra dirbęs A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centre, prie „Lietuvos ryto“ trenerių štabo prisijungė prieš šį sezoną.

Per artimiausias vilniečių rungtynes šį trečiadienį Stambule su „Besiktas“ A.Jasilioniui padės buvęs M.Nicolos asistentas Alberto Blanco ir laikinai prie komandos prisijungsiantis Arvydas Gronskis. Jis šį sezoną treniruoja dukterinę „Lietuvos ryto“ ekipą Vilniaus „Perlą“, o iki tol nuo 2007-ųjų dirbo „Lietuvos ryto“ trenerio padėjėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?