EUROLYGA 2023

Vladas Garastas: „Žalgiris“ turėtų paaiškinti, kas vyksta“

„Nemalonu žiūrėti į tokį vaizdą“, – atsiduso Vladas Garastas, kai nuaidėjo finalinis Kauno „Žalgirio“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ rungtynių švilpukas. Jam buvo itin skaudu stebėti, kaip anksčiau paties treniruota ir puoselėta „Žalgirio“ ekipa nuo pat pradžių buvo daužoma Rusijos klubo.

V.Garastas norėtų išgirsti „Žalgirio“ komandos paaiškinimą, kodėl ekipa žaidė taip prastai.<br>lrytas.lt montažas
V.Garastas norėtų išgirsti „Žalgirio“ komandos paaiškinimą, kodėl ekipa žaidė taip prastai.<br>lrytas.lt montažas
V.Garastas teigė, kad stebėti taip pralaimintį „Žalgirį“ buvo sunku.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
V.Garastas teigė, kad stebėti taip pralaimintį „Žalgirį“ buvo sunku.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2015, 10:02 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:02 AM

„Žalgiris“ antrajame kėlinyje sukrapštė vos tris taškus ir „Lokomotiv“ ekipai pralaimėjo 50:80. Kauno klubas užfiksavo savo antirekordą Europos turnyruose. Anksčiau mažiausiai „Žalgiris“ yra pelnęs 51 tašką.

„Daug neprikalbėsi, nes nelabai yra čia ką sakyti. Visiems labai skaudu dėl tokio pralaimėjimo. Ir man labiausiai gaila sirgalių, klubo vadovų ir rėmėjų. Pasakyti, kas nutiko, tikrai negaliu. Neįsivaizduoju“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kokios galėjo būti pralaimėjimo priežastys, jis prisiminė prieš dvi savaites Atėnuose „Žalgirio“ patirtą pralaimėjimą 56:91 ir pridūrė: „Dar treneriui reikėtų padėkoti, kad į aikštę suleido antrąją sudėtį. Bet sunku kažką pasakyti, nes ketvirtajame kėlinyje ekipa žaidė lyg ir neblogai.“

V.Garastas keletą kartų pabrėžė, kad kaip ir kiti „Žalgirio“ gerbėjai – nori matyti ekipą Eurolygos „Top 16“ etape, tačiau prisimena ir apie prieš sezoną pareikštas ambicijas. „Žalgiris“ tuomet paskelbė, kad surinkęs daug žadančią sudėtį sieks vietos tarp aštuonių geriausių komandų.

– „Žalgiris“ užstrigo jau pačioje pradžioje. Varžovai spurtavo 8:0 ir pabėgo, o žalgiriečiams nesisekė nei gintis, nei pulti. Ar tokio žaidimo priežastys – taktinės, ar psichologinės?, – lrytas.lt paklausė V.Garasto.

– Net neturiu žodžių. Gerai sakė komentatorius – atrodė, kad žaidė dvi skirtingo meistriškumo komandos. Taip jau išeina. Apie tai turėtų kalbėti treneris. Tai ne pirmas toks pralaimėjimas, bet mes nieko negirdime. Nėra jokios analizės.

Treneris turi pasakyti, kur esmė. Kai aš treniravau, dažnai susėsdavome su žmonėmis, publika ir reikėdavo atsakyti į klausimus, paaiškinti, kas nutiko. Dabar kažkaip reikia patiems sukti galvą, kas yra.

Tikrųjų priežasčių nesugalvosim. „Žalgiris“ turėtų paaiškinti, kas vyksta.

– Ko dabar reikia komandai, kad ji atsitiestų po tokio smūgio?

– Liūdna, nes jie – profesionalai. Man gaila vadovų, žmonių, kurie remia komandą, ieško lėšų. Gaila ir sirgalių. Pažiūrėkite, kiek jų ateina į rungtynes. Visi tiki ir laukia. Visada kartodavau: „Komanda žaidžia dėl savo žmonių ir sirgalių, kurie už juos išgyvena.“

Treneriai patys turėtų išaiškinti visas priežastis, kodėl taip nutinka.

Priežastys įdomios ir man. Visi norime, kad jie patektų į kitą etapą. „Žalgiris“ yra mūsų pasididžiavimas, todėl norėtųsi, kad tokių vaizdų nebūtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.