EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis – realiausias Rusijos rinktinės gelbėtojas

Rimas Kurtinaitis jau greitai gali pradėti vadovauti Rusijos rinktinei. Portalas izvestia.ru skelbia, kad 55 metų krepšinio specialistas iš Lietuvos yra pagrindinis kandidatas į rinktinės postą. Rusijos krepšinio federacija (RFB) su rusų krepšinio garsenybe Andrejumi Kirilenka ieško, kas galėtų padėti atgaivinti komandą, kuri šių metų Europos čempionate liko vos septyniolikta. Rusijos rinktinė net neišėjo iš grupės.

R.Kurtinaitis laikomas pagrindiniu kandidatu vadovauti Rusijos krepšinio rinktinei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kurtinaitis laikomas pagrindiniu kandidatu vadovauti Rusijos krepšinio rinktinei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-01 14:34, atnaujinta 2017-10-01 20:33

„Turime trumpesnį nei šešių kandidatų sąrašą, kuriame – ir Rusijos, ir užsienio specialistai. Aš negaliu komentuoti ir kalbėti apie konkrečius žmones. Susitikimas vyks už uždarų durų, bet rezultatus pranešime žiniasklaidai“, – kalbėjo Rusijos krepšinio federacijos valdybos narys Stanislavas Jereminas.

Rusijos krepšinio vadovai ketina kandidatus svarstyti jau gruodžio 4 dieną.

R.Kurtinaitis nuo 2011 metų dirba Rusijoje. Jis vadovauja Maskvos srities „Chimki“ komandai. „Chimki“ generalinis direktorius ir RFB valdybos narys Pavelas Astachovas buvo nustebęs, kai sužinojo, kad sąraše yra R.Kurtinaitis.

„Rimo sutartyje nėra jokių apribojimų dėl papildomų pareigų. Bet aš buvau nustebintas, kai pamačiau jį sąraše. Man sunku dabar apie tai kalbėti. Žinote, tokia kombinacija (rinktinės ir klubo trenerio, – Red.) – visuomet sudėtinga. Treneris plėšosi tarp klubo ir rinktinės, bet pasaulyje yra daug tokių pavyzdžių. Kartais jie – sėkmingi, o kartais – ne“, – sakė P.Astachovas.

R.Kurtinaitis pakeistų rinktinės postą palikti turėjusį Jevgenijų Pašutiną. Jis tuo metu treniravo ir Kazanės „Uniks“ komandą. Bet kaip RFB vadovai žiūrės į darbą klube ir rinktinėje – neaišku. J.Pašutinas su Rusijos rinktine Europos čempionate patyrė tikrą fiasko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.