EUROLYGA 2023

Sergejus Jovaiša apie „Lietuvos rytą“: „Sunku ir gaila žiūrėti“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ dar prieš Kalėdas baigė pasirodymą Europos taurės turnyre. Sezoną Europoje vilniečiai taip anksti baigia vos trečią kartą. Tokį skaudų klubo pasiekimą lėmė pervertintos savo galimybės sezono pradžioje, mano buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša.

S.Jovaiša tragedijos nedaro.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo.
S.Jovaiša tragedijos nedaro.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 8:56 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:26 AM

Panašiu metu su Europos turnyrais „Lietuvos rytas“ yra atsisveikinęs tik dukart. 1997 metais nesugebėjo įveikti R.Koračo turnyro šešioliktfinalio barjero, o 2012–2013 m. Eurolygos sezone pasitraukė po pirmo grupių etapo.

Tiesa, tada vilniečiai dar rungėsi Jungtinėje lygoje. Tačiau dabar „Lietuvos rytas“ kausis tik Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Per devynis E grupės turus jie iškovojo vos dvi pergales ir kitą savaitę Vilniuje su Salonikų PAOK kovos tik dėl garbės.

„Belieka apgailestauti, kad buvo pervertintos viltys sezono pradžioje, visiškai nesusitvarkyta komandos viduje, o ieškojimo periodas užsitęsė tiek, kad viename fronte ginklai jau sudėti.

Trečiadienio rungtynėse matėme bent dalelę „Lietuvos ryto“, kurį turėjome matyti. Šį sezoną gynyba silpna visose svarbiose rungtynėse, varžovai su vilniečiais dažniausiai susitvarko pirmoje puolimo fazėje. Tačiau antrame ir trečiame kėlinyje sugrįžo gynybinis žaidimas – kaip reikėtų žaisti.

Bet per kelias dienas suderinti visko Arvydui Gronskiui buvo neįmanoma. To dalinio pagerėjimo neužteko“, – po mačo mintimis su lrytas.lt dalijosi S.Jovaiša.

Vilniečiai vienu metu pirmavo dešimties taškų skirtumu ir atrodė, kad kontroliuoja mačo eigą. Deja, sostinės krepšininkai subyrėjo lemiamame kėlinyje.

„Serija tokių pralaimėjimų svarbiose rungtynėse, kuriuos patyrė vilniečiai, pasąmonėje palieka neigiamą pėdsaką. Kai vilniečiai pradeda atsilikti, vis išlenda vidinis neužtikrintumas.

Gaila, kad „Lietuvos rytas“ neišlaikė to solidaus ritmo ir leido varžovams sugrįžti į rungtynes. Tikrai buvo galimybė laimėti. „Zenit“, matyt, po pergalės Vilniuje manė, kad jiems bus lengva“, – svarstė legendinis krepšininkas.

Nepaisant fiasko Europoje, sezono, S.Jovaišos manymu, laidoti nevertėtų ir tokios nuotaikos turi aplenkti ekipos vidų.

„Ne, laidoti sezono tikrai nereikia. Reikia pažiūrėti analizę, rasti, kas sekėsi gerai, ir to laikytis. Žaidėjų nepakeisime, bet žinome jų potencialą. Reikia juos sulipdyti į komandinį kumštį. Yra tikrai gerų žaidėjų.

Komanda neturėtų sutrikti ir gyventi laidotuvių nuotaikomis. Iš pradžių reikia tapti konkurencinga ekipa, nes dabar sunku ir gaila žiūrėti. Manau, pagal pasirinktus žaidėjus jie pasirodė nepelnytai“, – sakė jis.

Ar A.Gronskis gali baigti sezoną su ekipa ir bandyti kabintis į LKL turnyrą?

„Jis labai gerai pažįsta komandą, turi autoritetą, turi patirties. Apeliuoti į žaidėjus reikia, o žaidėjams į trenerių štabą, kad atsirastų susiklausymas ir pasimirštų nesėkmės. Gyvenimas nesustoja, sezonas dar laukia ilgas“, – nenukabinti nosies skatino S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.