EUROLYGA 2023

Dėl N.Varnelio skandalingos klaidos – skubus LKL tyrimas

„Tai jei visi skambinėja, kalbasi, piktinasi ir bado pirštais, vadinasi šis momentas sukėlė rezonansą, vadinasi, reikia jį nagrinėti“, – pirmadienio rytą kalbėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorius Romualdas Brazauskas. Sekmadienį Alytuje vykusias vietos „Dzūkijos“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynes vainikavo Skandalingu pavadintas akistatos momentas, kuris nulėmė dvikovos baigtį: šeimininkams pirmaujant 76:74 ir turint kamuolį savo rankose, Alytaus ekipos atstovas Nerijus Varnelis netikėtai „padovanojo“ jį varžovams, nors iki finalinės sirenos buvo likę žaisti mažiau nei 5 sekundės. To užteko, kad Deividas Gailius išlygintų rezultatą ir komandos žaistų pratęsimą.

Nerijus Vernelis kaltinamas specialiai praradęs kamuolį.<br>M.Kulbio nuotr.
Nerijus Vernelis kaltinamas specialiai praradęs kamuolį.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 2:33 PM

Po jo „Lietuvos rytas“ jau džiaugėsi pergale 91:82, o kamuolį praradusiam ir pergalę palaidojusiam „Dzūkijos“ veteranui 37-erių N.Varneliui teko ne tik trenerio Andrejaus Urlepo pikti žodžiai, tačiau ir sirgalių keiksmai.

Krepšininkui mestas ir itin skaudus kaltinimas – neva, jis galėjo norėti, kad ekipa nelaimėtų. 

„Dabar kol kas nieko negalime sakyti apie šias rungtynes. Mes laukiame išvadų iš mūsų partnerių „Sport in“ lažybų verslą stebinčios kompanijos. Kai gausime atsakymus dėl dėl šios dvikovos, tuomet ir bus išplatinta oficiali LKL pozicija“, – kalbėjo R.Brazauskas.

Jis teigė, kad jau po daugelio farsu vadinamų rungtynių davė nurodymą kreiptis į lažybų monitoringą atliekančią kompanija ir jau šiandien ji pateiks savo išvadas.

Į klausimą, ar LKL direktoriui neatrodė keista rungtynių Alytuje pabaiga, R.Brazauskas nebuvo linkęs kaltinti ar ginti į skandalų sūkurį patekusį N.Varnelį.

„Žinote, žiūrėjau aš tą momentą ir viskas priklauso tik nuo to, kokius „akinius būsi užsidėjęs“: jei nori, gali kažką pamatyti, jei nenori – nepamatysi. Iš šono žiūrint, sunku pasakyti, ar N.Varnelio veiksmuose yra tai, apie ką visi dabar kalba“, – šnekėjo LKL direktorius.

Jis taip pat nenorėjo skelbti tolesnių galimų LKL žingsnių, jei „Sport in“ duotų teigiamą atsakymą: „Palaukiame galutinės išvados. Kas būtų, jei būtų, tai tik prognozių ir apmąstymų klausimas. Jei bus, tuomet ir kalbėsime“.

LKL vadovas teigė, kad jau po pietų lyga turėtų išplatinti savo pareiškimą ir užbaigti gandus su galimai „parduotomis“ rungtynėmis – arba patvirtins šį faktą, arba paneigs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.