EUROLYGA 2023

Marius Runkauskas „Lietuvos ryto“ sunkumus laiko iššūkiu

Marius Runkauskas beveik prieš penkis mėnesius sėdėjo vieno Klaipėdos viešbučio vestibiulyje ir pasakojo, kokį įspūdį jam paliko Jonas Kazlauskas. Jis buvo kartu su rinktine ir apie komandos trenerio išmintį kalbėjo pirmųjų draugiškų rungtynių išvakarėse su Australija.

M.Runkauskas neslėpė, kad iš duobės komandai lipti – sunku, bet jis tiki, jog atsigauti dar galima.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
M.Runkauskas neslėpė, kad iš duobės komandai lipti – sunku, bet jis tiki, jog atsigauti dar galima.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-16 14:54, atnaujinta 2017-09-29 01:12

29 metų gynėjas nekantravo išmėginti save ir perteikti lietuviams tai, ką demonstravo Ploješčio „Asesoft“ klube.

Jis jau buvo pasirašęs sutartį su „Lietuvos rytu“ ir prie komandos prisijungė anksčiau nei jo puikus bičiulis Deividas Gailius. Pastarasis su rinktine išvyko į sidabrą atnešusią kelionę, o M.Runkauskas pernelyg nesikrimto ir ėmė ruoštis su „Lietuvos rytu“.

Akys dar dega

Prieš akis laukė daug – „Lietuvos rytas“ ambicingai kalbėjo apie ateitį, o krepšinio specialistai mūšių laukė su nekantrumu.

Bet praėjus beveik penkiems mėnesiams M.Runkauskas su „Lietuvos rytu“ ruošėsi paskutiniam sezono pasirodymui Europos fronte.

„Ryžto nesumažino. Tikrai ne. Tai rodo, kad reikia dirbti ir vienas kitą palaikyti“, – sakė M.Runkauskas.

Trečiadienį „Lietuvos rytas“ 19 valandą priims Salonikų PAOK krepšininkus ir trečiąjį kartą klubo istorijoje iki Naujųjų užbaigs europinį sezoną.

„Norime pasinaudoti šansu ir įrodyti sirgaliams, kad galime kovoti. Norime tos pergalės namuose. Stengiamės atsitiesti psichologiškai , – sakė M.Runkauskas. – Kažkiek galvojame apie tai, kad baigiasi mačai Europoje, bet reikia žiūrėti į priekį.“

Europos taurėje jis iki šiol sužaidė 9 mačus ir vidutiniškai rinko 6,2 taško, atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei padarydavo 1,6 klaidos.

„Dabar dar sunku save vertinti. Pradžia tikrai buvo kebli. Visko buvo. Gal nenusipelniau ir negavau minučių, bet dabar po truputį atsitiesiu“, – į savo sezoną žiūrėjo M.Runkauskas.

Su „Asesoft“ 2014-2015 metų sezoną jis Europos taurėje sužaidė 16 rungtynių, per jas vidutiniškai rinko 13,1 taško.

Pokyčiai darbo nepalengvina

Kai M.Runkauskas sukirto rankomis su „Lietuvos rytu“, komandai vadovavo argentinietis Marcelo Nicola. Praėjusį sezoną vadžias iš Virginijaus Šeškaus perėmęs specialistas gavo šansą ir per pasirengimą nė karto nepatyrė pralaimėjimo. Bet kai atėjo laikas skinti svarbiausias pergales – jam nepavyko. M.Nicolai teko išvykti, o vietoje jo „Lietuvos rytas“ laikinai ekipai vadovauti paskyrė Aurimą Jasilionį.

Dabar komandai jau vadovauja Arvydas Gronskis. Ne kartą „Lietuvos ryto“ vairą perėmęs iš vilčių nepateisinusių specialistų.

„Tai turi reikšmės. Juk reikia prie kiekvieno priprasti, atsiranda nauja taktika. Sunkoka, bet turime dirbti“, – apie trenerių permainas sakė M.Runkauskas.

Po trečiadienio rungtynių su PAOK jis su komandos draugais varžysis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Karaliaus Mindaugo taurėje.

„Reikia žiūrėti į priekį, kovoti. Tobulėti yra kur“, – kalbėjo krepšininkas.

O kas kalbama rūbinėje?

„Kad reikia atsitiesti, lipti iš duobės“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.