EUROLYGA 2023

Jonas Mačiulis laimėjo viską, bet savo rekordo nepagerino

Jonas Mačiulis 2015-uosius palydi būdamas šlovės viršūnėje: geriausiu Lietuvos krepšininku šiemet išrinktas puolėjas su Madrido „Real“ iškovojo visus įmanomus titulus: Eurolygą, Ispanijos čempionatą, šios šalies Karaliaus taurę ir Supertaurę, taip pat Tarpžemyninę taurę. Vis dėlto penki klubinio krepšinio trofėjai ir Europos čempionato sidabras su Lietuvos rinktine – dar ne daugiausia, ką jis yra laimėjęs per vieną sezoną.

J.Mačiulis 2007-aisiais.
J.Mačiulis 2007-aisiais.
J.Mačiulis 2007-aisiais.
J.Mačiulis 2007-aisiais.
J.Mačiulis 2015-aisiais.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Mačiulis 2015-aisiais.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Mačiulis 2007-aisiais.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Mačiulis 2007-aisiais.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Mačiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Mačiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 1, 2016, 10:45 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 4:16 AM

Maksimalų rezultatą, kuris pateko į Lietuvos rekordų knygą, J.Mačiulis pasiekė 2007-aisiais, kai kylančiai žvaigždei buvo 21-eri.

Atstovaudamas Kauno „Žalgiriui“, „TopSport-Dexterai“, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Lietuvos studentų ir nacionalinei rinktinėms kaunietis 2007 metais laimėjo arba tapo prizininku aštuoniuose krepšinio turnyruose.

J.Mačiulis su „TopSportDextera“ triumfavo Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML), su VDU ekipa – šalies Studentų krepšinio lygoje (LSKL) ir Europos studentų čempionate, su pagrindine savo komanda – Kauno „Žalgiriu“ laimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybas ir Lietuvos taurę, o Baltijos krepšinio lygoje užėmė 2-ąją vietą.

Atstovaudamas šalies studentų rinktinei J.Mačiulis laimėjo universiados auksą, o su nacionaline vyrų komanda Ispanijoje pelnė Europos čempionato bronzą.

Be to, krepšininkas buvo išrinktas LKL žvaigždžių rungtynių naudingiausiu žaidėju ir LSKL finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

Įspūdingus metus J.Mačiulis tada pavadino „normaliais“: „Kol esi jaunas, reikia tobulinti krepšinio elementus, o tai geriausia daryti aikštėje. Ir ypač gerai – per atostogas, kad neapkerpėčiau ir savo malonumui dar šiek tiek pajudėčiau. Sutapo, kad varžybų tvarkaraščiai beveik nesikirto ir aš galėjau pažaisti skirtinguose turnyruose“.

Buvęs žalgirietis ir tuometis „TopSport-Dexteros“ žaidėjas Gintaras Staniulis kviesdamas J.Mačiulį žaisti Kauno krepšinio mėgėjų lygoje neturėjo daug vilčių jį pamatyti savo ekipoje.

„O Jonas ne tik sutiko, bet ypač rimtai vertino kiekvienas rungtynes, kovojo ne prasčiau nei Eurolygos dvikovose. Toks entuziazmas padėjo mums laimėti čempionatą, o miesto lygai buvo didelė reklama – žiūrovų susirinkdavo kur kas daugiau nei į daugelį LKL varžybų“, – kalbėjo G.Staniulis.

„Žalgirio“ treneriai nedraudė J.Mačiuliui dalyvauti įvairiose varžybose.

„Svarbiausia, kad tai aš dariau ne svarbiausiu sezono metu. O kita vertus, ką veikiu vasarą ir atostogaudamas – mano reikalas. Kontraktuose nėra ribojimų žaisti krepšinį. Esu apdraustas nuo nelaimingų atsitikimų. Tačiau juk traumą gali gauti ne tik sportuodamas, bet ir, pavyzdžiui, eidamas gatve“, – po išskirtinai derlingo sezono „Lietuvos rytui“ sakė J.Mačiulis.

Tada krepšininkas pranašiškai pažvelgė į savo ateitį. „Greit baigsiu studijas, tad pora turnyrų bus mažiau. Bet kitose varžybose aš tikiuosi ryškesnių pergalių“, – kalbėjo būsimoji Lietuvos krepšinio žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.