EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas kviečiamas atlikti privalomą karinę tarnybą

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus ir nurodė pavardes asmenų , kurie netrukus gali apsiauti kareiviškus batus.

J.Valančiūnas pateko į šauktinių sąrašą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnas pateko į šauktinių sąrašą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnas pateko į šauktinių sąrašą.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas pateko į šauktinių sąrašą.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-11 13:50, atnaujinta 2017-06-11 10:48

Panevėžio apskrities sąraše – ir NBA „Toronto Raptors“ klube žaidžiančio Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjo Jono Valančiūno pavardė.

Jis į sąrašą pateko 32-uoju numeriu.

Jis patvirtino, kad iš praėjusių metų šauktinių į šiųmečius sąrašus pateko apie 8 tūkst. jaunuolių. Sąrašuose yra ir pernai kviestas NBA klube „Toronto Raptors“ rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas Gediminas Orelikas. 

Anot Ž.Adamonio, sportininkai ir kiti Lietuvą garsinantys asmenys, šiuo metu esantys ne Lietuvoje, galės pateikti prašymus dėl atidėjimo ir neatvykę į Karo prievolės ir komplektavimo skyrių – nuotoliniu būdu. 

Majoras pažymėjo, kad sveikatos patikrinimas galioja metus, tad jaunuoliai, kurie sveikatą tikrinosi pernai ir kurių patikrinimas galioja, jo pakartotinai neturės atlikti. 

Pasak Ž.Adamonio, tiek šauktinių, tiek savanorių kvietimas vyks vienu metu. Kas turės tarnauti, paaiškės regioniniams poskyriams subendrinus sąrašus ir skiriant jaunuolius į tarnybos vietas. 

Galimybę atidėti tarnybą kariuomenėje Lietuvą garsinantiems sportininkams, menininkams ir mokslininkams numato Krašto apsaugos ministro įsakymas. 

Atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą. 

Atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 30 228 karo prievolininkams nuo pirmadienio bus pradėti siųsti šaukimo nurodymai. Šiemet jie bus siunčiami ne iš karto visiems į 2016 metų sąrašus patekusiems jaunuoliams, o dalimis, atsižvelgiant į tarnybos pradžios laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.