EUROLYGA 2023

Rusijos rinktinės trenerio vairuotojas reikalauja grąžinti skolą

Rusijos krepšinio federaciją (RFB) toliau krečia skandalų ir nesusipratimų virtinė. Po metus trukusių peštynių dėl prezidento kėdės vadovauti RFB lapkritį išrinktas garsiausias rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka po audito viešai prakalbo, kad RFB slegia 22 mln. rublių (beveik 3 mln. eurų) skolos.

Vairuotojas iš Rusijos krepšinio federacijos reikalauja pinigų, kad vežiojo šios šalies rinktinės strategą A.Myškiną. Federacija aiškina, kad šis jau nėra treneris.<br>AFP nuotr.
Vairuotojas iš Rusijos krepšinio federacijos reikalauja pinigų, kad vežiojo šios šalies rinktinės strategą A.Myškiną. Federacija aiškina, kad šis jau nėra treneris.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 10:51 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:41 AM

„Labai daug skolų yra įtartinos, nesuprantamos ir itin keistos. Tegul tais skaičiais domisi teisėsauga“, – pareiškė RFB prezidentas A.Kirilenka.

Dėl šios milžiniškos Rusijos krepšiniui pinigų sumos šalis atsisakė pretenzijų rengti atrankos į Rio de Žaneiro olimpiadą vyrų ir moterų krepšinio turnyrus.

Mat vien tik už teisę juos organizuoti reikėtų sumokėti FIBA 1,5 mln. eurų. Tokių pinigų rusai dabar neturi. O vakar atsirado dar vienas RFB oponentas, reikalaujantis sumokėti skolą.

Rusijos moterų krepšinio rinktinės trenerio Anatolijaus Myškino vairuotojas Aleksandras Dubkovas padavė RFB į teismą ir prašo dviejų mėnesių atlygio – 300 tūkst. rublių (apie 3700 eurų).

Ieškinyje teigiama, jog ir pasibaigus terminuotai sutarčiai RFB prašė A.Dubkovą vežioti A.Myškiną. Tai buvo daroma du mėnesius, tačiau pinigų vairuotojas negavo. Tad ieškovas reikalauja sumokėti ne tik atlyginimą, bet ir atostoginius.

Nors federacija tikina, kad 1982-ųjų pasaulio čempionas A.Myškinas, moterų rinktinę treniravęs pastaruosius dvejus metus, jau nėra nacionalinės ekipos vedlys, pastarasis atkerta, kad nematė atleidimo dokumentų.

Rusių rinktinė, laikyta viena iš praėjusių metų Europos čempionato favoričių, užėmė tik 6-ąją vietą bei nepelnė tiesioginio kelialapio į Rio de Žaneirą.

Po tokio fiasko A.Myškiną RFB nutarė atstatydinti ir ekipos vadžias perduoti Aleksandrui Vasinui.

Tačiau suirutė Rusijos krepšinyje padarė savo: treneris neatsistatydino, naujasis strategas neperėmė ekipos ir A.Myškinas toliau naudojosi RFB mašina ir vairuotojo paslaugomis.

„Apie kokį reikalų perdavimą ir atsistatydinimą kalbate? Mano sutartis su federacija galioja iki 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados pabaigos. Ir pagal ją aš ir toliau lieku nacionalinės ekipos strategu. Kur tik pasirodau, taip esu ir pristatinėjamas. Tad kyla natūralūs klausimai A.Kirilenkai: kur parašyta, kad su manimi nutrauktas kontraktas? Kur suderintos  sutarties nutraukimo finansinės sąlygos? Aš jau nekalbu, kad manęs taip niekas ir nepakvietė į RFB vykdomojo komiteto pasitarimą, kad išklausytų ataskaitą“, – savo tiesas dėstė A.Myškinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.