EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas netiko Rytų konferencijos rinktinės treneriui

Neišsipildė nors ir menka, bet vis tiek viltis, kad Jonas Valančiūnas bus pasirinktas kaip atsarginis į NBA Visų žvaigždžių rungtynių Rytų konferencijos rinktinę. Tokia tikimybė buvo nes šis mačas vasario 14-ąją vyks būtent „Raptors“ klubo namuose Toronte.

J.Valančiūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir AP inf.

Jan 29, 2016, 8:07 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:32 PM

Bet Rytų konferencijos ekipai vadovausiantis „Cleveland Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue tarp atsarginių pakvietė kitą „Raptors“ žaidėją DeMarą DeRozaną, o su juo – Jimmy Butlerį („Bulls“),Andre Drummondą („Pistons“), Chrisą Boshą („Heat“), Johną Wallą („Wizards“), Paulą Millsapą („Hawks“) ir Isaiah Thomasą („Celtics“).

NBA sirgaliai į Rytų starto penketą išrinko Carmelo Anthony („Knicks“), Paulą George'ą („Pacers“), LeBroną Jamesą („Cavaliers“), Kyle Lowry („Raptors“) ir Dwyane'ą Wade'ą („Heat“).

Sirgalių balsavime tarp Rytų konferencijos priekinės linijos žaidėjų J.Valančiūnas su 73 tūkst. balsų liko 11-tas. Bet trenerio į Rytų konferencijos rinktinę pakviestas P.Milsapas buvo dar žemiau – 15-tas su 42 tūkst. balsų.

Latvis Kristapas Porzingis su 473 tūkst. balsų užėmė šeštąją vietą.

Vakarų konferencijos rinktinei vadovausiantis „San Antonio Spurs“ strategas Greggas Popovichus atsarginiais pakvietė Draymondą Greeną („Warriors“), LaMarcusą Aldridge'ą („Spurs“), DeMarcusą Cousinsą („Kings“), Anthony Davisą („Pelicans“), Jamesą Hardeną („Rockets“), Chrisą Paulą („Clippers“) ir Klay Thompsoną („Warriors“).

Sirgaliai į Vakarų konferencijos ekipos starto penketą išrinko Kobe Bryantą („Lakers“), Stepheną Curry („Warriors“), Keviną Durantą („Thunder“), Kawhi Leonardą („Spurs“) ir Russellą Westbrooką („Thunder“).

Nors pagal taisykles konferencijos rinktinei turi vadovauti tarpsezoniu pirmaujančio klubo treneris, tačiau G.Popovichus pakeitė Steve'ą Kerrą iš „Golden State Warriors“, nes tos pačios taisyklės draudžia treneriui būti žvaigždžių mačo dalyviu dvejus metus iš eilės.

„Warriors“ ekipai Toronte atstovaus trys krepšininkai – pirmą kartą šio klubo istorijoje nuo pat 1976-ųjų.

K.Bryantas žvaigždžių mače žais 18-tą kartą, L.Jamesas ir D.Wade'as – 12-tą, Ch.Boshas – 11-tą, Ch.Paulas – 9-tą.

Šių metų rungtynės nedalyvaus nė vienas krepšininkas iš Europos.

Jei iki vasario 16-osios kažkuris krepšininkas gautų traumą ar susirgtų, pamainą jam parinktų NBA komisaras Adamas Silveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.