EUROLYGA 2023

Marcelo Nicolai nerūpi, kodėl „Lietuvos rytas“ nuolat paslysta

Lapkričio viduryje iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo atleistas 44-erių Marcelo Nicola – vis dar be darbo, tačiau poilsį jis stengiasi išnaudoti kaip įmanoma efektyviau. Argentinietis nepamiršta ir buvusios komandos, kurios žaidimą vis dar seka.

M.Nicolos karjera Vilniuje truko devynis mėnesius.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Nicolos karjera Vilniuje truko devynis mėnesius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 2:11 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:41 PM

Pradėdamas darbą Vilniaus klube M.Nicola kalbėjo apie geležinę gynybą ir grįžtančius titulus, tačiau devynis mėnesius Lietuvoje praleidęs specialistas taip ir nesugebėjo ištesėti savo pažadų.

Dėl pralaimėjimų krepšininkus kaltinęs M.Nicola galiausiai pats buvo atleistas. Iš Lietuvos jis persikėlė į Italiją, kur sulaukė draugo kvietimo  treniruoti vaikus, tačiau rimto pasiūlymo tęsti karjerą M.Nicola vis dar neturi.

„Šiuo metu nieko neveikiu, tiesiog dairausi naujo darbo ir laukiu savosios progos. Stengiuosi  stebėti kuo daugiau krepšinio rungtynių ir pamatyti, kaip dirba kiti treneriai. Noriu būti pasirengęs, kai sulauksiu galimybės vėl dirbti“, – lrytas.lt sakė jis, pridūręs, kad domina tik vyrų komandos.

M.Nicola užmeta akį, kaip sekasi Tomo Pačėso vadovaujamam „Lietuvos rytui“, kuris vien per sausį patyrė tris pralaimėjimus Lietuvos krepšinio lygoje – Panevėžio „Lietkabeliui“, Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ ir Utenos „Juventus“.

„Stebiu rezultatus, bet tik tiek. Mačiau, kad komanda kelis kartus suklupo Lietuvoje. Sunku pasakyti vieną priežastį, kodėl keisdami trenerius jie neranda kelio į pergales. Ne mano darbas apie tai kalbėti – man tai neįdomu“, – sakė M.Nicola.

Nepaisant nesusiklosčiusios karjeros Lietuvoje, argentinietis turi sentimentų mūsų šaliai.

„Liko tikrai geri prisiminimai – tai buvo puiki patirtis. Man patiko šalis, žmonės ir tas jausmas, kai krepšinis yra populiariausias sportas šalyje. Krepšinis jums daugiau nei sportas, tai gyvenimo būdas, religija. Tikrai mėgau Vilnių, žmones, su kuriais dirbau, visi su manimi elgėsi puikiai, sutikau daug gerų draugų“, – prisiminė treneris.

Šio sezono pradžioje argentinietis su „Lietuvos rytu“ LKL pirmenybėse pasiekė 8 pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą, o Europos taurės turnyre įsirašė 1 pergalę ir 4 kartus suklupo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.