EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ dilema: jei ims vokietį, teks išvaryti kažkurį kitą

Po to, kai į Kauną atvyko Jerome'as Randle'as, LKL čempionui „Žalgiriui“ liko paskutinė galimybė lemiamam sezono etapui pasitelkti vieną naują žaidėją. Kovo 6-ąją 12 val. perėjimų langas užsidarys ir daugiau pasikeitimų lygos ekipose nebus.

I.Hartensteinas šį sezoną „Žalgiryje“ gali atsidurti tik keisdamas vieną iš esamų šešių legionierių.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Hartensteinas šį sezoną „Žalgiryje“ gali atsidurti tik keisdamas vieną iš esamų šešių legionierių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 12:22 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:47 PM

Eurolygos kovoms „Žalgiris“ praėjusią savaitę įregistravo Isaiah Hartensteiną. 17-metis 209 cm ūgio talentas iš Vokietijos taip pat yra įtrauktas į „Žalgirio“ dublerių ekipos sąrašą – tiesa, NKL čempionate jis nedebiutavo.

Atrodytų logiška, kad ilgalaikį kontraktą su „Žalgiriu“ pasirašęs I.Hartensteinas netrukus atsidurs pagrindinėje komandoje. Bet yra vienas „bet“.

Pagal Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) patvirtintas taisykles, LKL klubams per rungtynes gali atstovauti ne daugiau kaip šeši užsieniečiai: penki – be mokesčio federacijai, o už šeštąjį LKF iždą komanda privalo papildyti 15 tūkst. eurų.

Dabar „Žalgirio“ sudėtyje yra kaip tik šeši legionieriai: kanadietis Olivier Hanlanas, graikas Ianas Vougioukas, australas Brockas Motumas, estas Siimas Sanderis Vene, latvis Kasparas Vecvagaras ir amerikietis J.Randle'as, už kurio įregistravimą kauniečiai sumokėjo federacijai 15 tūkst. eurų.

Tad I.Hartensteinas pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje dar šį sezoną gali atsidurti vieninteliu atveju – jei kauniečiai nuspręstų per rungtynes neregistruoti kurio nors vieno iš esamų šešių užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.