EUROLYGA 2023

Retas atvejis krepšinio aikštėje: sesė prieš sesę

Gabija ir Agneta Morkūnaitės.
Gabija ir Agneta Morkūnaitės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 12:52 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 11:39 AM

„Akvilės“ lygoje – gan netikėtas atvejis. Aikštėje viena prieš kitą susitiko seserys Gabija ir Agneta Morkūnaitės. Tai ne tik pirmasis toks atvejis lygoje, bet ir pačių krepšininkių karjeroje – jos prieš šį sezoną nebuvo susitikusios viena prieš kitą.

„Niekada, – pačios krepšininkės patvirtino akvileslyga.lt. žurnalistei – Pirmas kartas, kuomet mes susitikome aikštėje, buvo Vilniuje. Anksčiau niekada neteko, net ir kažkur lauke. Nebent žaidėme, kai buvome vaikai, bet neprisimename.“

Rungtynėse ne kartą viena prieš kitą žaidusios krepšininkės pasirodė skirtingai. Vilniaus „Svają“ į pergalę vedusi Agneta surinko 30 taškų ir atkovojo 18 kamuolių, o „LSU-Kauno“ puolėja Gabija įmetė 9 taškus ir perėmė du kamuolius.

„Man šios rungtynės tapo ypatingomis. Labai smagu žaisti prieš sesę, ne kasdien taip įvyksta. Ir ne kiekvienam. Todėl smagu, kad mūsų šeimoje yra tokia galimybė“, – šypsodamasi kalbėjo Agneta.

Paprašytos įvertinti viena kitos pasirodymą sesės negailėjo pagyrų.

„Gabija sužaidė gerai. Kai supyksta, jaučiasi, kad padaro klaidų. Bet pasistengė ir rungtynių pabaigoje primetė taškų“, – sakė Agneta.

„Agneta visada pasižymėjo kovingumu ir manau, kad tą kovingumą visada išlaiko. Ji naudingiausia lygos žaidėja, muša rekordus, tad ir kiekvienose rungtynėse žaidžia gerai“, – sesę įvertino Gabija.

22-ejų metų Gabija ir 26-erių metų Agneta rungtyniauja puolėjo pozicijose, o jų ūgis skiriasi vos trimis centrimetrais. Žaidėjos sako, kad jos panašios ir savo žaidimu aikštėje.

„Galbūt esame panašios keistu bėgimu (juokiasi). Abi vikrios, galime įveikti varžoves vienas prieš vieną“, – viena kitai pritarė krepšininkės.

Sulaukusi klausimo apie aikštėje jaučiamus sentimentus sesei, Gabija nieko nelaukusi teigė, kad Agneta aikštėje jos tikrai nesaugojo.

„Matėte, kaip sesė mane pargriovė, tai manau, kad nesaugojo“, – šypsodamasi guodėsi Gabija.

„Bet pakėliau“, – juokdamasi atsakė Agneta.

Krepšinį Morkūnų šeimoje pradėjo žaisti Agneta, kuri šia sporto šaka susiviliojo po to, kai „Žalgiris“ triumfavo Eurolygoje. Vėliau vyresnėlės pėdomis pasekė ir Gabija.

„Manau, kad atsirado tuomet, kai „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą. Tuomet aš ant sienų klijuodavau lipdukus, prašiau mamos, kad nuvestų į treniruotes. Pradėjau lankyti, o vėliau užkabinau ir mažesnę sesę. Ji irgi susirgo krepšinio liga“, – pasakojo Agneta.

Nors krepšinio atstovė Morkūnų šeimoje atsirado gana vėlai, sportininkų šeimoje niekada netrūko. Abu žaidėjų tėvai iki šiol aktyviai sportuoja.

„Taip, mūsų tėvai irgi yra sportininkai. Mama lengvaatletė, penkiakovininkė, dabar sportuoja su veteranais. Tėtis – buvęs futbolininkas, o dabar žaidžia tenisą“, – pasakojo Gabija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.