EUROLYGA 2023

Prieš finišą LKL klubai skubiai kamšė spragas

Dauguma Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų praėjusią savaitę atliko paskutinius leidžiamus ėjimus žaidėjų rinkoje. Nuo pirmadienio komandos jau neturės galimybių pasistiprinti prieš lemiamas kovas.

Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2016-03-09 07:32, atnaujinta 2017-06-02 07:14

Likus devyniems turams iki LKL reguliariojo čempionato pabaigos žaidėjų migracijos durys užsivėrė.

Klubams paliktas tik mažytis plyšys – komandos vis dar gali registruoti jaunesnius nei 21 metų lietuvius krepšininkus.

Kitų žaidėjų pasitelkti jau nevalia, tad pastarosiomis dienomis dauguma klubų skubėjo tobulinti savo gretų prieš sezono finišą.

Kaune per daug legionierių

Kauno „Žalgiris“ namų darbus atliko nelaukdamas paskutinės dienos, prieš porą savaičių sudaręs sutartį su amerikiečiu įžaidėju Jerome’u Randle’u ir į sudėtį įtraukęs Vokietijos ir JAV pilietybę turintį Isaiah Hartensteiną.

LKL čempionato lyderiai planavo, jog I.Hartensteinas žais „Žalgirio“ dublerių komandoje, bet atvykęs į Kauną 17-metis puolėjas ne iš karto gavo FIBA leidimą, vėliau jam suskaudo koją ir vokietis nesužaidė nė vieno NKL mačo.

I.Hartensteinas negalės padėti jauniesiems žalgiriečiams NKL varžybose, bet vis dar turi galimybę debiutuoti LKL. Tiesa, yra vienas „bet“.

„Žalgiris“ jau turi šešis legionierius, o daugiau jų registruoti rungtynėms neleidžia lygos taisyklės. Tad jaunasis Vokietijos talentas galėtų pasirodyti LKL čempionate tik vietoj kurio nors Kauno komandos svetimšalio.

Šeštasis „Žalgirio“ legionierius J.Randle’as jau sužaidė dvejas LKL rungtynes – įžaidėjas padėjo išplėšti pergalę per pratęsimą Pasvalyje prieš „Pieno žvaigždes“, bet dažnai šaudė pro šalį per netikėtai Kaune pralaimėtą pirmadienio mačą Utenos „Juventus“ klubui.

„Tai geras pirkinys ir jis dar turėtų duoti naudos „Žalgiriui“ baigiamojoje sezono stadijoje“, – amerikiečio pajėgumu neabejojo Rolandas Jarutis, prieš keletą metų pirkęs J.Randle’ą būdamas Mariupolio „Azovmaš“ klubo vadovas.

Vilniuje – vienas vietoj dviejų

Aktyvus praėjusią savaitę buvo Vilniaus „Lietuvos rytas“, perleidęs Žygimantą Janavičių Panevėžio „Lietkabeliui“, o Roką Giedraitį išsiuntęs į „Šiaulius“, iš kurių gavo A.Jomantą.

„R.Giedraitis – labai perspektyvus žaidėjas, jo laukia šviesi ateitis. Bet šie mainai labiau susiję su A.Jomantu, – komentavo R.Jarutis. – Manau, tai dalis pasirengimo plano finalinėms kovoms prieš „Žalgirį“.

A.Jomantas dėl patirties ir charakterio savybių labiau tinka Tomo Pačėso treniruojamai Vilniaus komandai. Iki šiol visi T.Pačėso žingsniai rinkoje pasiteisino, tad šis sprendimas taip pat turėtų būti naudingas.“

R.Jaručio nuomone, dėl pastarųjų klubų manevrų daug laimės ir „Lietkabelis“, perėmęs Ž.Janavičiaus sutartį: „Šis žaidėjas Panevėžiui bus labai naudingas. Žygimantas puikiai įsilies į „Lietkabelį“ – jis gerai ginasi ir tikrai yra stipresnis už kitą įžaidėją Miljaną Pavkovičių.“

Net ir Prienai neišlaikė

„Neptūnas“ vietoj į Graikiją paleisto Gilvydo Birutos pakvietė Angų Brandtą, šį sezoną atstovavusį Australijos lygos ekipai „Sidney Kings“.

26 metų 206 cm ūgio australas debiutavo praėjusį savaitgalį laimėtose rungtynėse prieš Prienų-Birštono „Vytautą“, bet per 5 min. prasižengė dusyk daugiau kartų (4) nei pelnė taškų (2).

Vilmantui Diliui ir Vaidui Čepukaičiui patyrus traumas „Vytautas“ pasikvietė 22 metų 203 cm ūgio puolėją Taurą Jogėlą ir 21 metų 214 cm ūgio ukrainietį Serhijų Zagrebą.

Iš Rumunijos į LKL sugrįžęs T.Jogėla jau sužaidė dvejas rungtynes Prienų komandoje ir rinko po 13,5 taško, o S.Zagreba šiuo metu kovoja Ukrainos superlygos finale Dniepropetrovsko „Dnipro“ komandos gretose.

S.Zagrebos Lietuvoje laukiama po savaitės.

Jis taps pirmuoju kitakalbiu žaidėju Virginijaus Šeškaus treniruojamoje Prienų komandoje per du dešimtmečius, nes 2012–2013 m. ten žaidęs estas Siimas Sanderis Vene laisvai kalba lietuviškai.

„Turbūt Prienams nutiko pats juodžiausias scenarijus, jei prireikė užsieniečio, – šyptelėjo R.Jarutis. – V.Šeškaus komanda visada buvo lietuviška ir rezultatai buvo geri.

Tačiau pernai dirbdamas „Lietuvos ryte“ V.Šeškus jau įgavo darbo patirties su legionieriais, tad galbūt šis ukrainietis bus naudingas.“

Dar vieną Dniepropetrovsko klube tebežaidžiantį ukrainietį – 26 metų 205 cm ūgio Stanislavą Timofejenką – įregistravo Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Iš Vokietijos ir Rumunijos

Utenos „Juventus“ komanda pirmadienį pasitiko 23 metų 201 cm ūgio amerikietį Timothy Knippą, atvykusį iš Vokietijos antrosios lygos.

„Lietkabelio“ gretose praėjusį savaitgalį debiutavo ne tik Ž.Janavičius, bet ir 30-metis 206 cm ūgio kroatas Ante Krapičius, bet per 3 min. aikštėje nepasižymėjo.

A.Krapičius karjeros pradžioje yra žaidęs Zagrebo „Cibona“ ir „Zadar“, bet pastaraisiais metais rungtyniavo Rumunijoje.

Kėdainių „Nevėžis“ atsisveikino su Chadu Frazieru ir pasitiko Edgarą McKnightą – 24 metų 183 cm ūgio amerikietis debiutavo šeštadienį Vilniuje rungtynėse su „Lietuvos rytu“ ir prametė visus 5 metimus per 12 min.

„Žaidėjams likusi LKL reguliariojo čempionato dalis yra paskutinė galimybė parodyti savo vertę ir pakreipti savo karjeros kreivę aukštyn, – pabrėžė R.Jarutis. – Juo labiau kad dabar prasideda tas krepšinio sezono metas, kai vaikai atsisijoja ir išlieka vyrai.“

Ramūs liko tik dzūkai

Vienintelis per pastaruosius du mėnesius naujų žaidėjų neregistravęs LKL klubas yra Alytaus „Dzūkija“.

Sezono metu pakeitę net aštuonis krepšininkus dzūkai paskutinį žingsnį atliko sausio pradžioje, kai į „Lietuvos rytą“ išleido Adamą Lapetą, o į jo vietą sulaukė Juliaus Juciko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.