EUROLYGA 2023

Rimui Kurtinaičiui – Rusijos krepšinio legendos užtarimas

Maskvos srities „Chimki“ klubas padarė klaidą. Tuo įsitikinusi Rusijos krepšinio legenda Vladimiras Tkačenka, kurį gerokai nustebino „Chimki“ sprendimas. Antradienį Rimas Kurtinaitis buvo priverstas atsisveikinti su Rusijos klubu, kuris jau spėjo sukirsti rankomis su juodkalniečiu Duško Ivanovičiumi.

R.Kurtinaitis (kairėje) sulaukė pagyrimų iš V.Tkačenkos.<br>lrytas.lt montažas
R.Kurtinaitis (kairėje) sulaukė pagyrimų iš V.Tkačenkos.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 7:43 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:24 PM

„Tai klaidingas sprendimas. D.Ivanovičius anksčiau dirbo Rusijoje, bet jis nėra tiek rusas, kiek Rimas, kurio mentalitetas mums artimesnis. Jis daug metų žaidė Sovietų Sąjungos rinktinėje, daugybę metų dirbo Rusijos klubuose. Sprendimas – nekompetetingas. Aš buvau nustebintas“, – rsport.ru sakė V.Tkačenka.

R.Kurtinaitis „Chimki“ komandai vadovavo nuo 2011 metų. 55 metų specialistas 2012 ir 2015 metais su ekipa laimėjo Europos taurės turnyrą, bet šį sezoną šiek tiek stringa, nors dar turi šansų žengti į kitą Eurolygos etapą.

V.Tkačenka tiki, kad R.Kurtinaičio darbas greitai augins kitą komandą.

„Rimas Rusijos rinkoje tikrai turės paklausą. Komandos norės jo nuo galvos iki kojų. Tai geras taktikas, kuris puikiai pažįsta Rusiją. Jeigu jis tik norės, bus paklausus. Vasarą bus daug pasiūlymų“, – sakė V.Tkačenka.

Šį sezoną „Chimki“ komandoje R.Kurtinaičiui teko dažnai pyktis su komandos žvaigždėmis. Būtent komplikuotą sudėtį V.Tkačenka ir kaltina dėl enstabilaus sezono.

„Chimki“ neturi tokio branduolio, kokį turi CSKA. „Chimki“ gali laimėti mūšį, bet ne karą. Trenerio atleidimas tai tik patvirtino. „Chimki“ klube yra tik keletas kovotojų. Jie turi daug brangių vyrukų, kurie mėto per vienas ar kitas rungtynes, bet negali išlaikyti to paties lygio per visą čempionatą“, – sakė V.Tkačenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.