EUROLYGA 2023

Rusijos klubas atleido Rimą Kurtinaitį ir surado įpėdinį

Rimo Kurtinaičio agentas Obradas Fimičius lrytas.lt portalui antradienio popietę tikino, kad strategas dar nėra atleistas, bet netrukus paaiškėjo, kad situacija – visai kitokia. Maskvos srities „Chimki“ klubas paskelbė, kad R.Kurtinaitis jau turi įpėdinį. Juo tapo Duško Ivanovičius, jis su Rusijos klubu pasirašė pusantrų metų sutartį. 

R.Kurtinaitis penktą sezoną treniravo „Chimki“, bet pastaruoju metu jo komandai nesisekė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kurtinaitis penktą sezoną treniravo „Chimki“, bet pastaruoju metu jo komandai nesisekė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kurtinaitis penktą sezoną treniravo „Chimki“, bet pastaruoju metu jo komandai nesisekė.<br>AFP nuotr.
R.Kurtinaitis penktą sezoną treniravo „Chimki“, bet pastaruoju metu jo komandai nesisekė.<br>AFP nuotr.
„Chimki“ direktorius P.Astachovas vakar žaidėjams jau pristatė R.Kurtinaičio įpėdinį D.Ivanovičių (dešinėje).<br>„Chimki“ nuotr.
„Chimki“ direktorius P.Astachovas vakar žaidėjams jau pristatė R.Kurtinaičio įpėdinį D.Ivanovičių (dešinėje).<br>„Chimki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 3:03 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:04 PM

D.Ivanovičius „Chimki“ komandai padės užbaigti šį ir ekipą treniruos kitą sezoną. D.Ivanovičius jau Maskvoje ir bus pristatytas per klubo vakarinę treniruotę.

O.Fimičius antradienį popiet teigė, jog neturi informacijos apie tai, jog R.Kurtinaitį Rusijos klube pakeis juodkalnietis D.Ivanovičius.

„Klubas man nieko nepranešė, tad negaliu to patvirtinti. Nors abu treneriai yra mano klientai, jokios informacijos dar neturiu“, – lrytas.lt sakė O.Fimičius.

Bet portalo sports.ru tinklaraštyje buvo skelbiama, kad R.Kurtinaitis – jau atleistas. Neilgai trukus klubas oficialiai paskelbė, kad sudarė sutartį su D.Ivanovičiumi.

55 metų R.Kurtinaitis „Chimki“ treniravo penktąjį sezoną. Lietuviui vadovaujant šis Pamaskvės klubas dukart laimėjo Europos taurės turnyrą 2012 ir 2015 metais.

Po pastarojo triumfo „Chimi“ pasiūlė R.Kurtinaičiui iki 2016 metų galiojusią sutartį pratęsti iki 2018 metų ir lietuvis sutiko.

„Chimki“ sugrįžo į Eurolygą ir joje galingai pradėjo sezoną. 

Rusijos ekipa sėkmingai startavo ir „Top 16“ varžybose, bet iš pastarųjų penkerių rungtynių pralaimėjo ketverias ir smuktelėjo į penktąją vietą F grupėje, kurioje paskutinis – aštuntas rikiuojasi Kauno „Žalgiris“.

„Chimki“ tebeturi šansų iškopti į Eurolygos ketvirtfinalį, bet komandai ypač reikalingos pergalės per likusius Eurolygos mačus: ketvirtadienį Vokietijoje su Bambergo „Brose“, kovo 25 dieną Kaune su „Žalgiriu“, kovo 31 dieną namie su Pirėjo „Olympiakos“ ir balandžio 8 dieną Ispanijoje su Madrido „Real“.

Šį sezoną prie buvusių komandos lyderių – Tyrese'o Rice'o, Petterio Koponeno, Jameso Augustine'o pridėjęs dar kelis brangius žaidėjus – Aleksejų Švedą, Zoraną Dragičių, Joshą Boone'ą, Chimkų klubas turi ambicingų planų.

Tačiau patekęs į pavojingą grupę antrajame Eurolygos etape R.Kurtinaičio klubas apleido reikalus ir Jungtinėje lygoje. Ten „Chimki“ pralaimėjo keturis pastaruosius mačus ir rikiuojasi penktojoje pozicijoje.

„Chimki“ buvo septintasis klubas per R.Kurtinaičio trenerio karjerą.

Jis taip pat yra vadovavęs Baku „Gala“ (Azerbaidžanas), Permės „Ural-Great“ (Rusija), Vilniaus „Sakalų“, Vroclavo „Sląsk“ (Lenkija), Vilniaus „Lietuvos ryto“, Rygos VEF (Latvija) klubams. 

Ryškiausią žygdarbį R.Kurtinaitis yra atlikęs su „Lietuvos rytu“, kai 2009 metais Turine daug kam netikėtai iškovojo Europos taurę, nugalėjęs tą patį „Chimki“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.