EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, kokiais pinigais FIBA vilioja Lietuvos klubus

Pirmadienį Paryžiuje FIBA pristatė debiutinį Europos 2016-2017 m. Čempionų lygos sezoną, turnyro sistemą ir finansines garantijas. Iš viso numatyta 32 komandoms padalyti mažiausiai 4 mln. 420 tūkst. eurų.

FIBA paskelbė, kad reguliariojo sezono dalyvės gaus bent po 100 tūkstančių eurų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
FIBA paskelbė, kad reguliariojo sezono dalyvės gaus bent po 100 tūkstančių eurų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

musukrepsinis.lt

Mar 21, 2016, 5:37 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:18 AM

„Tai – garantuotas minimumas. Suma, tikėta, išaugs, nes FIBA pasitelkė į pagalbą žmones, sukūrusius vieną sėkmingiausių pasaulyje sporto projektų – futbolo Čempionų lygą. Iš tikrųjų, FIBA pateikė labai patrauklų varžybų modelį, pagrįstą skaidrumu, sportiniu principu ir finansine nauda“, – sakė pristatyme dalyvavęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pagal šį modelį visos reguliariojo sezono dalyvės (4 grupės po 8 komandas) gaus bent po 100 tūkst. eurų. Patekę tarp geriausių šešiolikos komandų klubai gaus dar bent po 20 tūkst., į aštuntuką – po 40 tūkst. eurų. Už ketvirtąją vietą bus skirta bent 60 tūkst. eurų, trečiąją – 80 tūkst., antrąją – 100 tūkst., o nugalėtojams – papildomi mažiausiai 340 tūkst. eurų. Iš viso Čempionų lygos laimėtojui numatyta mažiausiai pusė milijono eurų.

„Šios sumos – be papildomų rinkodaros lėšų ir pinigų už televizijos transliacijas. Tai – garantuoti pinigai. Pagal šį modelį naudą turėtų pajusti ne tik klubai, bet ir sirgaliai, nacionalinės lygos ir federacijos“, – sakė M.Špokas.

Klubams priklausys teisės į reklamą ant marškinėlių ir arenose, kaip ir lėšos, surinktos už bilietus.

Pasak jo, pristatydama ateinančio sezono Čempionų lygą, FIBA pabrėžė tai, kad ji bus ne išskirtinė, o visa apimanti ir suteikianti visiems klubams vienodas galimybes.

Čempionų lygoje dalyvauti sutiko 10 Europos šalių nacionalinės lygos (Belgija, Čekija, Graikija, Italija, Izraelis, Lenkija, Lietuva, Prancūzija, Turkija ir Vokietija. Joms priklausys pusė turnyro akcijų. Kita pusė priklausys FIBA.

Čempionų lygoje žaistų visi stipriausi žemyno klubai ir griežtai pagal sportinį principą – tik pagal nacionaliniuose čempionatuose užimtas vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.