EUROLYGA 2023

Krepšinio karo aukos: Italijos federacija išsižadėjo čempionato

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos kova Europos krepšinyje įgauna rimtą pagreitį ir reikalauja aukų. Italijos krepšinio federacija priėmė sprendimą nutraukti ryšius su nacionalinėmis šalies pirmenybėmis.

Italijos krepšinyje FIBA ir Eurolygos dvikova jau paliko žymę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos krepšinyje FIBA ir Eurolygos dvikova jau paliko žymę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Mar 23, 2016, 11:15 AM, atnaujinta May 31, 2017, 8:45 PM

Toks verdiktas priimtas po to, kai trys šalies komandos – Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Sasario „Banco di Sardegna“ ir Trento „Dolomiti Energia“ – susiejo ateitį su Europos taurės turnyru. FIBA paskelbė, kad federacijoms, kurių klubai rodys palankumą Eurolygai, bus skirtos nuobaudos.

Tokiu sprendimu italai siekia išvengti sankcijų. Federacija pranešime skelbia, kad palaiko FIBA, o tuo tarpu lyga pažeidė taisykles, leisdama ekipoms pasirašyti sutartis su Europos taure. Pirmenybių vadovai atkerta, jog taip pat palaiko FIBA, bet nesupranta priverstinių reikalavimų ir noro suvaržyti komandų laisvę.

Pažymima, kad Italijos krepšinio federacijos ir nacionalinių pirmenybių sutartis galioja iki 2017 metų vasaros. Kol kas Lietuvos krepšinio federacija (LKF) karo Europos krepšinyje nekomentuoja ir savo oficialią poziciją išdėstys po posėdžio balandžio 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.