EUROLYGA 2023

„Top 16“ finiše Eurolygos čempionams reikia paskandinti „Chimki“

„Real“ treneriui P.Laso reikia rasti kelią į pergalę prieš „Chimki“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Real“ treneriui P.Laso reikia rasti kelią į pergalę prieš „Chimki“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.EIDVILAS

Apr 2, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 30, 2017, 7:02 PM

Pratęsti tarptautinį sezoną arba dar prieš ketvirtfinalį prarasti galimybes apginti Eurolygos čempionų vardą. Tokia bus paskutiniųjų „Top 16“ etapo rungtynių vertė Jonui Mačiuliui ir jo komandos draugams iš Madrido „Real“.

„Karališkasis“ klubas nepasitraukė nuo prarajos krašto ir kitą savaitę žūtbūtinėje kovoje dėl kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį susirems su „Chimki“ krepšininkais.

Situacija E grupėje

E grupėje 13-ame ture paaiškėjo visa laimingųjų ketveriukė. Prie anksčiau kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrinusių Stambulo „Fenerbahce“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubų prisidėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena zvezda“. Šioms dviem komandoms kelią atvėrė penktadienį Stambulo „Anadolu Efes“ komandos patirtas pralaimėjimas.

Tiesa, paskutinės rungtynės nebus bereikšmės, nes po 9 pergales turintys „Lokomotiv“ ir „Panathinaikos“ tęsia kovą dėl antrosios vietos ir aikštės pranašumo ketvirtfinalio serijoje. Kitą savaitę šiedu klubai keliaus į Stambulą: „Lokomotiv“ svečiuosis pas „Darussafaka“, „Panathinaikos“ – pas „Anadolu Efes“.

Jei „Lokomotiv“ bei „Panathinaikos“ ir galutinėje lentelėje turės vienodai taškų, antrąją vietą užims Krasnodaro komanda.

Pirmąją vietą šioje grupėje užsitikrino „Fenerbahce“ (11 pergalių), o ketvirta tikrai liks „Crvena zvezda“ (7 pergalės).

Situacija F grupėje

Situacija F grupėje daug sudėtingesnė, tačiau variantų liko visai nedaug.

Dvi pirmąsias vietas šioje grupėje ir aikštės pranašumą ketvirtfinalyje užsitikrino Maskvos CSKA ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandos (po 9 pergales).

Dėl trečiojo kelialapio paskutiniajame ture Ispanijos sostinėje akis į akį susirems Madrido „Real“ (6 pergalės) ir „Chimki“ (7 pergalės). Abiejų komandų padėtis paprasta – laimėjusieji keliauja į ketvirtfinalį, pralaimėjusiems Eurolygos sezonas baigiasi.

Ketvirtąjį kelialapį savo rankose devyniais iš dešimties pirštų laiko „Barcelona“ (7 pergalės).

Tiesa, Barselonos klubą dar gali nuskriausti Bambergo „Brose“ (6 pergalės), tačiau bavarams reikia ne tik laimėti patiems, bet ir sulaukti palankių rezultatų kitose trejose rungtynėse. „Brose“ į ketvirtfinalį patektų tik tuo atveju, jei paskutiniajame ture namie nugalėtų „Laboral Kutxa“ komandą, Kauno „Žalgiris“ namie įveiktų „Barcelona“ ekipą, Pirėjo „Olympiakos“ namie nugalėtų CSKA komandą, o „Chimki“ išvykoje pranoktų „Real“ klubą.

Įdomu, kad šios grupės galutinėje lentelėje vis dar įmanomas variantas, kuriame net penkios komandos surinktų vienodai pergalių (po 7). Tokiu atveju į ketvirtfinalį patektų „Barcelona“ ir „Real“, o už borto liktų „Brose“, „Chimki“ ir „Olympiakos“.

Beje, „Real“ krepšininkams, kovojant dėl kelialapio į ketvirtfinalį, penktadienį patirtas pralaimėjimas „Laboral Kutxa“ ekipai nieko nelėmė. Net jei madridiečiai būtų nugalėję Vitorijoje, jiems vis tiek reikėtų įveikti „Chimki“ klubą. Rungtynės Vitorijoje buvo labai svarbios dėl kitos priežasties – pergalės atveju „Real“ būtų išsaugojęs galimybes pakilti į antrąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.