EUROLYGA 2023

G. Einikis bėga iš Saratovo? V. Rodionovas: „Jis – ne treneris“

Rusų Saratovo „Avtodor“ krepšinio klube penkiasdešimt dienų trenerio asistentu dirbantis praeityje garsus krepšininkas Gintaras Einikis pastaruoju metu sužibo kaip feisbuko žvaigždė. Ne kartą į policijos akiratį dėl girtavimo, neva narkotikų vartojimo ir smurto prieš žmoną patekęs bei belangės gultus išbandęs 46-erių G.Einikis per socialinius tinklus mokė Lietuvą negerti, rašė apie savo naują blaivaus žmogaus gyvenimą ir darbą.

G.Einikis parašė, kad turi bilietą iš Saratovo į namus.
G.Einikis parašė, kad turi bilietą iš Saratovo į namus.
G.Einikis parašė, kad turi bilietą iš Saratovo į namus.
G.Einikis parašė, kad turi bilietą iš Saratovo į namus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-04-04 18:10, atnaujinta 2017-05-30 12:51

Tačiau pirmadienį buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas užminė mįslę – ar jis liks „Avtodor“ ekipoje? „Mes, treneriai, blogai viską darome! Bilietą jau turiu bd“, – pirmadienio popietę parašė G.Einikis.

„O ko jūs manęs klausinėjate... Tai jo asmeninis reikalas. Jis ir turi sakyti kažką. Asmeniškai aš nuo vakar su juo nesišnekėjau“, – be didesnių emocijų į klausimą apie galimą lietuvio karjeros posūkį ir pasitraukimą iš ekipos sakė „Avtodor“ komandos savininkas ir prezidentas Vladimiras Rodionovas.

Dar prieš gerą pusmetį į savo ekipą kvietęs kadaise pats treneriu dirbęs V.Rodionovas norėjo padėti vienam geriausių Lietuvos krepšininkų, kuris žengė klystkeliais.

„Manau, 99 procentai, kad jis atvyks į Saratovą. Gal jam duosiu rengti mūsų „centrus“ – tegul moko gudrybių aukštaūgius. Svarbiausia, kad jis stabilizuotų savo gyvenimą. Aš jam tikrai padėsiu. Gal vietą pakeisti jam bus į naudą...“, – dar praėjusią vasarą kalbėjo „Avtodor“ savininkas.

Vasarį G.Einikis debiutavo kaip Saratovo komandos trenerio asistentas, o jau kovo mėnesį pasižymėjo savo įrašais feisbuke. „Kai esi treneris, tai kainuoja dar daugiau nervų. Už tai, kad grįžau į Saratovą, esu dėkingas klubo savininkui Vladimirui Rodionovui. Dabar viską pradėsiu nuo švaraus lapo“, „Mečiau gerti, kitos spalvos gyvenime atsirado“, „Litovcai, nebegerkite. Pasaulyje esame nr. 1! Valio!“ – rašė G.Einikis.

Sekmadienį VTB Jungtinės lygos varžybose „Avtodor“ ekipa įveikė Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą 90:88 ir pakilo į šeštąją vietą grupėje. Tačiau jau šiandien „Avtodor“ klubo trenerio asistentas parašė, kad turi bilietus namo, nors ekipa VTB lygoje dar kovos pusę balandžio mėnesio ir vyks atkrintamosios turnyro kovos.

– Ką galėtų reikšti toks sakinys feisbuke? Jūs atleidote G.Einikį? Jis turi bilietą namo? Viskas taip blogai?,lrytas.lt paklausė V.Rodionovo.

– Gal ir blogai. Gal, aš net nežinau... Gal ir turi bilietą namo. Tai jo reikia klausti. Aš asmeniškai nieko nežinau apie tai...

- Tai yra problemų tarp klubo vadovybės ir G.Einikio?

– Aš nieko nežinau. Va, vakar pasibaigė rungtynės, nuo tada aš nekalbėjau su Gintaru.

- Jūs esate patenkintas juo kaip treneriu?

– Ką aš galiu apie jį pasakyti? Jis kaip pagalbininkas geras. Jam iki trenerio – kaip iki mėnulio. Jis kaip patarėjas, padedantis treniruoti aukštaūgius, gal ir neblogas... Bet treneriu juk Gintaras nebuvo dar niekada. Jis turi labai gerą patirtį kaip rimtas krepšininkas, moka ją perduoti žaidėjams, tačiau jis ne treneris. Jis kol kas konsultantas, padėjėjas...

- Vakar jūsų ekipa laimėjo, tai kodėl tokios keistos G.Einikio mintys šiandien?

– O jūs manęs ko klausiate? Jo klauskite. Mes laimėjome. Jei kalbėčiausi apie kažką, tai kalbėčiausi su komandos treneriu. Jūs man pasakykite, kodėl jis taip jus visus, lietuvius, domina? Iš kur tas toks noras apie jį žinoti?

- Na, G.Einikis būdamas Lietuvoje dėmesio centre buvo dėl savo ne itin gerų poelgių, o dabar jis feisbuke labai įdomiai reiškiasi – rašo apie alkoholį, kaltina, kad Lietuva prasigėrė...

– Gal jis tai daro iš nuobodulio (juokiasi). Jis gal įprato, kad juo visi domisi, o čia lyg ir primiršo. Tai duoda peno, kad neužmirštų. O gal ir užpykęs, kad tėvynė jį ne itin myli... Visko gali būti.

- Bet sezonas dar nesibaigė – ar galimas toks variantas, kad trenerio asistentas nutarė pats išvažiuoti, niekam nieko nepasakęs?

– Iš kur aš žinau. Tai jo sprendimas. Aš negaliu pasakyti, ar liks „Avtodor“ klubas kitą sezoną toks, koks yra dabar.  O jūs apie G.Einikį tik klausiate. Na, miestas ir kitą sezoną duos komandai 200 mln. rublių (apie 3 mln. JAV dolerių), bet ar to užteks? Va, dabar atvažiuos sporto ministras pas mus, kalbėsimės su srities gubernatoriumi, galvosime, kaip gyventi... O koks Kauno „Žalgirio“ klubo biudžetas?

- Sakysime, klubas deklaravo, kad šiemet be skolų padengimo – apie 5 mln. eurų...

– Eik tu sau – su tokiais pinigais mano „Avtodor“ sudraskytų tą patį „Žalgirį“, ir „Chimki“ suplėšytų, o Maskvos CSKA tikrai sveiko kailio neišneštų iš Saratovo. Tiesą sakau jums – pas jus Kaune labai blogas selekcinis darbas. Dabar kažkokį mažiuką pasiėmė. O jis reikalingas? Labai gaila tik Šarūno Jasikevičiaus – nereikėjo jam lįsti į šią nemalonią situaciją, imti treniruoti tokią komandą.

- Tai sugrįžkime prie G.Einikio – jūs jam neturite jokių pretenzijų?

– Negaliu sakyti, kad labai daug jis mums padeda. Bet ir negaliu nesakyti, kad nepadeda. Ar galėtų jis kitąmet vėl būti reikalingas Saratovui? Manau, šansą jis turi labai gerą. Bet viskas bus aišku po sezono.

– Bet problemų klubui ir jums jis nekėlė?

– Na, per tą laiką, kol jis čia, dėl jo nė karto manęs dar nekvietė į policiją...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?