EUROLYGA 2023

Eurolygos ketvirtfinalyje – šeši senbuviai ir du naujokai

Vyrų krepšinio Eurolygos favoritai nesikeičia daug metų. Vis dėlto net galingiausiems reikia kiekvieną sezoną iš naujo įrodinėti, kad jie verti vietos elite, o tai pavyksta ne visiems.

Eurolygos didysis aštuonetas neįsivaizduojamas be „Barcelona“ komandos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Eurolygos didysis aštuonetas neįsivaizduojamas be „Barcelona“ komandos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 8, 2016, 2:16 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:34 AM

Šį pavasarį į Eurolygos ketvirtfinalį nepateko visai neseniai svarbiausiame žemyno turnyre triumfavę Pirėjo „Olympiakos“ (2012 ir 2013 m. čempionas) bei Tel Avivo „Maccabi“ (2014 m. čempionas), bet didžiajame aštuonete pirmą kartą atsidūrė Belgrado „Crvena zvezda“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

Palyginti su praėjusiu sezonu ketvirtfinalyje pasikeitė trys komandos. Į atkrintamąsias varžybas nepateko „Olympiakos“, „Maccabi“ ir Stambulo „Anadolu Efes“, o jas pakeitė „Crvena Zvezda“, „Lokomotiv“ bei po dviejų nesėkmingų sezonų atsitiesusi Vitorijos „Laboral Kutxa“.

Šįmet, kaip ir pernai, ketvirtfinalyje žais „Barcelona“, Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“ bei Stambulo „Fenerbahce“.

Eurolygos didysis aštuonetas

Ketvirtfinalio serija Eurolygoje žaidžiama dvyliktąjį sezoną iš eilės – nuo 2005 metų. Iki tol keturių „Top 16“ etapo grupių nugalėtojai iškart patekdavo į finalo ketvertą.

„Barcelona“. Eurolygos didysis aštuonetas neįsivaizduojamas be „Barcelona“ komandos. Po to, kai 2005 metais „mėlyni-granatiniai“ patyrė nesėkmę „Top 16“ etape, jie daugiau nė sykio neiškrito taip anksti ir šiais metais į ketvirtfinalį pateko jau vienuoliktąjį sezoną iš eilės. Per praėjusius dešimt turnyrų „Barcelona“ laimėjo šešias ketvirtfinalio serijas.

CSKA. Vienuoliktąjį kartą ketvirtfinalyje žais ir CSKA klubas. Jam pasiekti šio etapo nepavyko tik 2010-2011 metų sezone. Užtat patekę į atkrintamąsias varžybas „armiečiai“ nebuksuoja – Maskvos komanda laimėjo visas dešimt ketvirtfinalio serijų.

„Panathinaikos“. Nuo Barselonos „mėlynų-granatinių“ ir Maskvos „raudonų-mėlynų“ nedaug atsilieka Atėnų „žalieji“. Jie ketvirtfinalyje žais dešimtąjį kartą, tarp jų – šeštąjį iš eilės. Be Graikijos sostinės komandos atkrintamosios varžybos vyko tik 2008 ir 2010 metais. „Panathinaikos“ laimėjo penkias ketvirtfinalio serijas, bet trys pastarieji bandymai Atėnų krepšininkams nebuvo sėkmingi.

„Laboral Kutxa“. Vitorijos ekipa ne kartą žaidė Eurolygos finalo ketverte, bet du praėję sezonai jai buvo prastesni – 2014 ir 2015 metais „Laboral Kutxa“ žygis nutrūko „Top 16“ etape. Vis dėlto Baskų krašto klubas pataisė klaidas ir šį sezoną jau devintajį kartą pateko į ketvirtfinalį. Per praėjusius sezonus „Laboral Kutxa“ laimėjo keturias ketvirtfinalio serijas, bet visos pergalės buvo iškovotos dar 2005-2008 metais. Kitus keturis kartus Vitorijos krepšininkai ketvirtfinalyje pripažino varžovų pranašumą.

„Real“. Aštuntąjį kartą ketvirtfinalyje žais „karališkasis“ klubas. Trys pirmieji „baltųjų“ bandymai patekti į finalo ketvertą baigėsi pralaimėjimais, bet kitus keturis kartus „Real“ laimėjo ketvirtfinalio seriją. O tris praėjusius sezonus Madrido komanda nužygiavo net iki finalo.

„Fenerbahce“. „Kanarėlės“ į atkrintamąsias varžybas nuplasnojo tik trečiąjį kartą. 2008 metais „Fenerbahce“ ketvirtfinalio seriją pralaimėjo, pernai – laimėjo.

„Crvena zvezda“. „Crvena Zzezda“ Eurolygoje rungtyniauja tik trečią sezoną, ir kasmet kyla vis aukščiau. Užpraėjusį sezoną Belgrado komanda iškrito pirmajame etape, praėjusį sezoną suklupo „Top 16“ etape, o šiais metais pirmą kartą pateko į ketvirtfinalį.

„Lokomotiv“. Antrą sezoną Eurolygoje rungtyniaujantis „Lokomotiv“ irgi daro pažangą. Debiuto turnyre Krasnodaro ekipa pasitraukė po „Top 16“ etapo, o šį pavasarį pirmą kartą bandys jėgas atkrintamosiose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.