EUROLYGA 2023

LKL klubai nubalsavo: šį sezoną kvies teisėjus iš užsienio

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje penktadienį Vilniuje klubai nubalsavo, kad lyga kreiptųsi į Tarptautinę krepšinio federaciją (FIBA) ir Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) dėl leidimo pasitelkti aukščiausio lygio krepšinio teisėjus iš užsienio.

Lietuvos krepšinio teisėjų pozicijos Europoje yra silpnos.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Lietuvos krepšinio teisėjų pozicijos Europoje yra silpnos.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 2:07 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:22 PM

Po vieną vyriausiąjį arbitrą iš svetur turėtų teisėjauti visose pusfinalių serijos rungtynėse, mačuose dėl 3-iosios vietos ir finalo dvikovose.

LKL valdyba dar praėjusiame posėdyje vasario mėnesį buvo įpareigojusi atlikti visas tam būtinas procedūras lygos generalinį direktorių Romualdą Brazauską. Tačiau šis, pats buvęs teisėjas, reikalus dėl užsieniečių arbitrų pasitelkimo kažkodėl vilkino.

Pastaraisiais metais Lietuvos krepšinio teisėjai yra užleidę pozicijas Europoje. Jie neskiriami teisėjauti jokioms reikšmingiausiom kovoms, kai tuo tarpu Eurolygoje daug svarbesnius vaidmenis atlieka net arbitrai iš Latvijos ir Estijos.

Be kitų klausimų, LKL valdyba svarstė galimybę nuo kito sezono rengti dublerių komandų šalies čempionatą. Nutarta, kad tą daryti netikslinga, nes į LKL komandas pretenduojantys krepšininkai ir taip turi kur tobulėti: Moksleivių, Studentų, Regionų ar Nacionalinėje krepšinio lygose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.