EUROLYGA 2023

FIBA „degina tiltus“: meta lauk rinktines, žada atimti turnyrus

Turkijoje posėdžiaujanti FIBA iš Stambulo siunčia vis keistesnes ir grėsmingesnes žinutes. „FIBA Europe“ moterų Eurolygos finalinio ketverto dvikovas stebintys pasaulio krepšinio funkcionieriai dar vakar naktį sukėlė didžiausią iki šiol skandalą – FIBA pasiryžo iš turnyrų šalinti visų šalių nacionalines vyrų ekipas, kurių klubinės komandos nori startuoti Eurolygos rengiamuose turnyruose. Nors Lietuvos ir dalis Europos šalių krepšinio federacijų vis dar bando raminti save, kad jokių „žudančių“ žingsnių nebus žengta, FIBA ir toliau siekia „deginti tiltus“ su besipriešinančiais.

Serbijos rinktinė gali būti diskvalifikuota ir jai neleista rengti olimpinį atrankinį turnyrą.
Serbijos rinktinė gali būti diskvalifikuota ir jai neleista rengti olimpinį atrankinį turnyrą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2016, 6:21 PM, atnaujinta May 28, 2017, 4:20 PM

Skelbiama, kad FIBA jau ieško, kur būtų galima perkelti olimpiados atrankos turnyrus iš Serbijos ir Italijos – šių šalių klubai žais Europos taurės turnyre ir pagal FIBA nuostatas pateko į „juodąjį sąrašą“, tikina sportando.com. Turnyras Serbijoje turi vykti sostinėje Belgrade, o italai pasirinko Turino miestą.

Teigiama, kad FIBA jau išsiuntė oficialų laišką Vokietijos krepšinio federacijai su klausimu, ar ši galėtų rengti olimpiados atranką.

FIBA neva tikina, kad galutinis sprendimas dėl olimpinių turnyrų perkėlimo bus priimtas balandžio 23-iąją.

Jei FIBA išpildytų savo grasinimus dėl nacionalinių rinktinių diskvalifikacijos, olimpinių į Rio žaidynių atrankoje nedalyvautų Serbija, Turkija, Italija, Kroatija, Graikija. Iš viso FIBA žada diskvalifikuoti 14 nacionalinių vyrų krepšinio rinktinių. Aštuonioms ji jau parašė oficialius raštus, o šešioms, tarp jų ir Lietuvai, prašo pateikti duomenis, ar jų komandos nežais Europos taurės turnyre. Gavus teigiamą atsakymą, FIBA ir jos padalinys gali ir, greičiausiai, imsis tam tikrų žingsnių metant ekipas iš FIBA turnyrų.

Kaip teigiama, „FIBA Europe“ valdybos sprendimu, federacijoms, kurių klubai dalyvaus Eurolygos rengiamame „Eurocup“ turnyre, bus taikomos sankcijos, pradedant, bet neapsiribojant vyrų rinktinių pašalinimu iš 2017 m. Europos čempionato.

Balandžio 15-ąją paskido naujiena, kad FIBA nutarė diskvalifikuoti Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Turkijos, Izraelio, Graikijos, Ispanijos, Slovėnijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Serbijos, Kroatijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacijas ir automatiškai – nacionalines vyrų rinktines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.