EUROLYGA 2023

Ispanų spauda Lietuvą ir save jau varo iš Rio, Europai – šokas

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) per vieną dieną žada ir nustebinti krepšinio pasaulį šokiruojančiomis naujienomis, ir susirasti 14 naujų priešų. Balandžio 15 dieną pasirodė pranešimų, kad grasinimų dėl būtinumo atsisakyti bendrauti su Eurolyga neišsigandusios nacionalinės federacijos iš FIBA gavo pranešimus apie pašalinimą iš 2017 m. Europos pirmenybių. Bet tai gali būti ne pabaiga – jau balandžio 16-osios ryte pasirodė žinių, kad FIBA linkusi eiti toliau ir Lietuvos bei Ispanijos rinktines pasistengs išgrūsti iš Rio de Žaneiro olimpiados.

Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Laikraščių ir portalų puslapiai.
Daugiau nuotraukų (9)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

Apr 16, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 28, 2017, 5:50 PM

Ispanijos žiniasklaida jau svarsto, kad tokia grėsmė yra reali. Neva „FIBA Europe“ jau pateikė prašymą FIBA, kad būtų iš naujo ištraukti turnyro burtai, kuriuose nebūtų „nusikaltusių“ šalių.

Šiuo metu laukiama FIBA pritarimo. Nerimaujama, kad didžiausią grėsmę tai turės ispanams ir lietuviams, kurie jau buvo užtikrinti, jog rungtyniaus olimpiadoje.

Ispanijos spauda jau traukia į viešumą neva FIBA siunčiamų laiškų kopijas, tačiau be įvardintų šalių.

„Marca“ tikina, kad Lietuvos ir Ispanijos nacionalinėms rinktinėms gresia kur kas rimtesnės bėdos, nei tik prarasti teisę dalyvauti „Eurobasket 2017“. Kaip galimą situacijos paaštrėjimą laikraštis įvardija ir šių komandų diskvalifikaciją iš Rio de Žaneiro olimpiados.

Ispanija braukiama iš „Eurobasket 2017“ ir turi problemų su olimpiada“ – rašo „Marca“, pridėdama, kad kol kas visi ištikti šoko. Tuo metu „El Mundo“ pateikė medžiagą apie Europos krepšinio problemas, pavadinusi ją „Ispanija išprašoma iš Europos dėl draugystės su Eurolyga“.

„Nors su FIBA visi bendravo, tačiau nusilpusi organizacija nutarė imtis kovos su konkurentais – tą kovą pradėjo ne nuo kitų organizacijų, o pirmiausia su tais, kurie nenori sekti jos nurodymų, – nacionalinėmis federacijomis. Nežinia kodėl, tačiau FIBA pradėjo skirstyti krepšinį į vyrų ir moterų – moterims duota ramybė. Bet svarbiausia – FIBA imasi olimpinio komiteto reikalų. Ji nori spręsti, kas vyks į olimpiadą, o kas ne. Damoklo kardas pakibęs virš Lietuvos ir Ispanijos“, – rašoma ispanų „AS“.

Vis tik jeigu tokios FIBA „olimpinės“ sankcijos ir būtų įvestos, jos veikiausiai liestų ir olimpiniame atrankos turnyre dalyvausiančias šalis.

Už tai, jog komandos rinkosi Eurolygos rengiamą Europos taurę, o ne FIBA kuriamą Čempionų lygą, iš Europos pirmenybių greičiausiai bus pašalintos Lietuvos, Slovėnijos, Kroatijos, Serbijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Rusijos, Ispanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Italijos, Graikijos, Lenkijos, Turkijos ir Izraelio rinktinės. Tiesa, federacijos iki balandžio 20 dienos gali pateikti įrodymus, jog yra nieko dėtos, ir taip išsigelbėti nuo suspendavimo.

Įvairios šalys įvairiai reaguoja į FIBA ataką – vienos rimtai žiūri į krizę Europos krepšinyje, o kitos net nė žodžiu neužsimena apie ultimatumus ir braukimus iš turnyrų.

Graikijos žiniasklaida šeštadienį vis dar netikėjo, kad FIBA ir jos šalies rinktinę mes iš Europos čempionato.

„Yra gandų, kad dėl Atėnų AEK komandos noro žaisti Europos taurėje mums gali būti parodytos durys, vedančios iš „Eurobasket“. Bet tai tik eilinės kalbos, kuriomis ir toliau bandoma gąsdinti tuos, kurie nesutinka su šaukimo diktatūra, – „Sportday“ tikina straipsnyje, pavadinimu „iš FIBA neramios žinios Graikijai“.

Tuo metu Italijos spauda ramiai reaguoja į FIBA „iššūkį“, juolab kad, vienais duomenimis, šios šalies federacijai nesiųsti jokie dokumentai, o kitais – gal tik bus siunčiami.

„Turinas džiaugiasi, kad atrankos į Rio olimpiadą turnyras rengiamas sėkmingai. Parduota jau 20 tūkstančių bilietų, – rašo „La Gazzeta dello Sport“. – O bilietų kainos rimtos – nuo 25,5 euro iki 100 eurų.“

Ir jokių FIBA reikalų.

„Kietas FIBA smūgis, taip pat stabdoma Italija“, – rašo „Corriere dello Sport“. Ir tikslina: „Įdomu, ar klubai sutiks su tokiu FIBA spaudimu ir pasiduos. Iniciatyva dabar priklausys Italijos krepšinio federacijai, kurios veiklą pristabdė būtent klubai“.

Lenkijos  laikraštis ir internetinis portalas „Sport“ apskritai neaptarinėja situacijos su FIBA raštais – lenkams dabar kur kas svarbiau, kad Europos čempionu Norvegijoje vykstančiose Europos sunkumų kilnojimo pirmenybėse tapo lenkas Tomas Zielinskis.

Vis dėlto „Przeglad Sportowy“ rašo apie Europos krepšinio problemas, straipsnį pavadinę „Lenkai išbraukiami iš svarbiausių turnyrų. Ir ne tik jie“.

„Mes turėjome žaisti atrankoje su baltarusiais, portugalais ir estais, bet dėl Zelionos Guros „Stlemet“ ekipos sprendimo žaisti Europos taurėje mus netikėtai išprašo. Vis dėlto greičiausiai FIBA blefuoja. Ką ji darys, jei išmes tiek rinktinių, kurios yra bene stipriausios Europoje?“ – sakė žurnalistas Jakubas Wojczinskis. Turkijos spauda aptarinėja Eurolygos reikalus ir apie FIBA – vieni didžiausių leidinių „Fanatik“ ir „FotoMac“ – jokios informacijos neteikia.

Pirmieji į susidariusią situaciją sureagavo rusai – šios šalies krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka, tik pasirodžius pirmiems pranešimams, tikino, kad iš FIBA kol kas joks panašus dokumentas jo nepasiekė.

„Tai kam smulkintis  – gal tuomet ir Rio krepšinio turnyrą reikia uždrausti. Galima mojuoti kardais, tik kas iš to. Mūsų pozicija tokia – mes su klubais ir darysime viską, kad jiems būtų gerai“, – kalbėjo sports.ru buvęs garsus krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.