EUROLYGA 2023

Lietuvą spaudžianti FIBA įgijo galingą partnerį

Lietuvos rinktinę išmesti iš Rio de Žaneiro olimpiados pagrasinusi FIBA tęsia kovingus žygius ir prie savo armados prijungė svarų rėmėją. FIBA užmojus bausti jai prieštaraujančias krepšinio federacijas palaikyti nusprendė Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) prezidentas Patrickas Hickey.

FIBA mūšis su Eurolyga Lietuvos rinktinei nieko gero nežada.<br>AFP/Scanpix nuotr.
FIBA mūšis su Eurolyga Lietuvos rinktinei nieko gero nežada.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-19 12:56, atnaujinta 2017-05-28 10:10

Jis viešai pareiškė, kad FIBA noras neleisti kai kurioms rinktinėms, tarp kurių – ir Lietuva, dalyvauti 2017 metų Europos čempionate – geras ėjimas.

„Visiškai palaikau Patricko Baumanno veiksmus. Įžvelgiu pavojus, kuriuos kelia šios pelno siekiančios organizacijos, siekiančios užvaldyti sportą (apie Eurolygą. – Red.). Jeigu dabar to nepribaigsime, situacija ateityje taps nevaldoma. Jeigu ir toliau ignoruosime situaciją, privačios organizacijos, kurių negalime valdyti, nutars sukurti alternatyvą olimpiadai. FIBA yra visiškai teisi ir mes palaikysime organizacijos veiksmus“, – pasak insidethegames.biz, sakė P.Hickey.

FIBA siekia priversti klubus rungtyniauti savo Čempionų lygos projekte, bet sulaukia didelio pasipriešinimo. Vienuolika stipriausių Europos klubų jau dešimtis metų turi sutartis su Eurolyga. Tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“.

FIBA jau pareiškė, kad nepripažįsta naujųjų sutarčių, kurios įsigalios po 2017 metų birželio.

Būtent tada organizacija spaus šiuos klubus rinktis FIBA Čempionų lygą.

FIBA dabar labiausiai spaudžia Europos taurės turnyrą pasirinkusias komandas. Čia žais Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir nori patekti Klaipėdos „Neptūnas“.

FIBA ketina bausti federacijas ir neleisti 2017 metų Europos čempionate dalyvauti rinktinėms, kurių šalių klubai žaidžia Europos taurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.