EUROLYGA 2023

Ir Rusijos krepšinis kapituliuoja – lenda po FIBA padu

Dar sekmadienį apie teisę rinktis ką veikti ir kur žaisti kalbėjęs Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka suskydo – po šios dienos pokalbių su šios šalies Olimpiniu komitetu, Rusijos sporto ministerijos vadovais ir VTB Jungtinės lygos atstovais pareiškė, kad Rusija stoja į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) pusę ir diskvalifikuos iš varžybų visus klubus, kurie panorės startuoti Eurolygos organizacijos rengiamose Europos taurės varžybose.

Andrejus Kirilenka<br>nsidethegames.biz nuotr.
Andrejus Kirilenka<br>nsidethegames.biz nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 2:50 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:08 AM

„Mes turime laišką, kuriame FIBA rašo, kad diskvalifikuoja mūsų rinktinę iš visų įmanomų turnyrų, – kalbėjo A.Kirilenka. – Mūsų pozicija tokia: mes esame FIBA nariai, o prioritetas – Rusijos rinktinė. Mes nepalikome Europos taurės turnyro ir persiųsime VTB lygai laišką, kuriame pranešime, kad visi klubai, kurie žais Europos taurėje, bus diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federacijos“.

Rusijos krepšinio federacija teises rengti šalies čempionatą perdavė VTB lygai.  Tačiau VTB yra sutarusi su Eurolyga, kad jos laimėtojas patenka į pagrindinį Eurolygos turnyrą.

„VTB lyga privalės paklusti tik FIBA sprendimams. Kitu atveju mes būsime priversti nutraukti sutartį su VTB“, – paaiškino A.Kirilenka.

FIBA praėjusią savaitę sukėlė tikrą sumaištį Europoje. Dėl klubų noro dalyvauti Eurolygos organizacijos rengiamame Europos taurės turnyre, FIBA pagrasino iš tarptautinių varžybų diskvalifikuoti 14 nacionalinių krepšinio federacijų, tarp jų – ir Lietuvos.

Laiškus apie galimą diskvalifikaciją gavo Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Serbijos, Graikijos, Rusijos, Slovėnijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Izraelio, Turkijos, Lenkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos krepšinio federacijos. . Pagal FIBA generalinio sekretoriaus Patricko Baumanno sukurptą ir „FIB Europe“ vadovo J.Novako pasirašytą laišką, 14 valstybių bus pašalintos iš svarbiausių krepšinio varžybų, tarp jų ir 2017 metų Europos pirmenybių, jei šalių klubai pasirinks Europos taurės varžybas, o ne FIBAkuriamą naująją krepšinio Čempionų lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas