EUROLYGA 2023

Legendinis serbų treneris skėlė FIBA, ispanai išsigando

Željko Obradovičius visuomet garsėjo tuo, kad nebijo išsakyti savo nuomonės. 56 metų serbų strategas ja pasidalijo ir po Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių, kai sulaukė klausimo apie FIBA paskelbtą karą šalims, kurios ir toliau nori turėti savo ekipas Eurolygoje ar Europos taurėje.

Ž.Obradovičiui FIBA grasinimai nepatinka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ž.Obradovičiui FIBA grasinimai nepatinka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 10:30 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:08 AM

„Būtų įdomus turnyras be šių keturiolikos komandų. Būtų smagu. Be Ispanijos, Serbijos, Graikijos, Kroatijos, Rusijos“, – sarkazmo negailėjo Stambulo „Fenerbahce“ treneris.

Tarp rinktinių, kurias išmesti iš 2017 Europos krepšinio čempionato grasina FIBA yra ir Lietuva. Tarptautinė krepšinio federacija nenori, kad Lietuvos klubai žaistų Europos taurėje, o ateityje ketina iš Eurolygos „ištraukti“ ir Kauno „Žalgirį“.

FIBA jau yra pareiškusi, kad šalys, kurios nepaklus įsakymams, gali netekti teisės dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Komandos turi teisę rinktis. Visi ją turi ir dabar jie kalba apie sankcijas. Noriu pamatyti čempionatą be tų komandų. Galbūt tos keturiolika rinktinių žais kitame Europos čempionate“, – skėlė Ž.Obradovičius.

Jis šiuos žodžius ištarė tą patį vakarą, kai Ispanijos krepšinio federacija kreipėsi į ACB lygą ir prašė atsisakyti sutarties su Eurolyga. Anksčiau serbų krepšinio federacija grasino komandoms, kad diskvalifikuos kiekvieną, kuri žais Europos taurėje. Ispanai ilgą laiką laikėsi tvirtai, bet galiausiai pasidavė FIBA spaudimui.

Antradienį Ž.Obradovičius su „Fenerbahce“ komanda 75:63 nugalėjo Madrido „Real“ ekipą su Jonu Mačiuliu. Ši „Fenerbahce“ pergalė leido ekipai žengti tolyn, pašalinant Eurolygos čempionus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje