EUROLYGA 2023

FIBA spaudimas: Lietuva teisinasi ir dėl žurnalistų straipsnių

Grasinimais ir šantažu Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) spaudžianti FIBA akylai stebi Lietuvos žurnalistų darbą. Tarptautinė krepšinio federacija netgi kreipėsi į LKF, kad organizacija paaiškintų, kodėl lietuviai pyksta, kai FIBA grasina iš 2017 metų Europos krepšinio čempionato bei šių metų olimpiados išmesti Lietuvos rinktinę.

LKF teisinosi ir dėl Lietuvos žurnalistų darbo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LKF teisinosi ir dėl Lietuvos žurnalistų darbo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 6:53 PM, atnaujinta May 27, 2017, 1:13 PM

Tai antradienį per LKF vykdomojo komiteto posėdį patvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„FIBA įdėmiai stebi padėtį Lietuvoje, analizuoja Lietuvos žiniasklaidos pranešimus, kurie jiems sukėlė įtarimų, kad mes imamės kažkokių manevrų. Patikinome, kad mūsų pozicija, pateikta balandžio 20 d. išsiųstame rašte, nesikeičia ir federacija priklauso FIBA ir laikosi šios organizacijos taisyklių. Taip pat nekeičiama nuostata, patvirtinta balandžio 20 d. LKF VK dėl klubinių komandų dalyvavimo Europos taurės turnyre („Eurocup“). Pagal ją bet kuri Lietuvos komanda, kuri dalyvaus tame turnyre, bus suspenduota visuose varžybose, organizuojamose pagal LKF įstatus. Dar nusiųsime LKF įstatų skyrių, pagal kurį LKF turi vienintelio oficialių Lietuvos krepšinio varžybų organizatoriaus, vykdytojo, koordinatoriaus teises ir atsakinga už šios pareigos įgyvendinimą. Manome, kad to pakaks išsaugoti Lietuvos krepšininkų dalyvavimą Olimpinėse žaidynėse bei kituose FIBA organizuojamuose suaugusiųjų ir jaunimo turnyruose“, – LKF spaudos pranešime cituojamas M.Špokas.

LKF pranešė, kad prieš pat posėdį vadovams teko kalbėti su FIBA atstovais ir teisininkais.

„Prieš tai LKF gavo P.Baumanno laišką, kuriuo pabrėžiami „FIBA Europe“ įgaliojimai stabdyti rinktinių dalyvavimą ne tik Europos, bet ir pasaulinėse bei olimpinėse varžybose“, – rašoma pranešime.

Ateinantį šeštadienį Miunchene bus įvertinti 14 FIBA perspėtų federacijų paaiškinimai ir greičiausiai balsuojama dėl sankcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.