EUROLYGA 2023

A.Kirilenka įspėja: rusų ekipoms neleis žengti į Europos taurę

Rusijos krepšinio federacijos (RKF) prezidentas buvęs NBA žaidėjas Andrejus Kirilenka tikina, kad jokiais būdais neleis nė vienam šalies klubui žengti į Eurolygos rengiamą Europos taurės turnyrą. Kaip teigė vadovas, jei jis leis vienai ar kitai komandai žaisti antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre, FIBA automatiškai mes iš visų galimų savo varžybų Rusijos vyrų krepšinio rinktinę ir ji automatiškai iškris iš kovų penkeriems metams. Tad jis nenori, jog vieno klubo noras pažaisti sezoną tarptautinėse kovose, uždarytų duris į turnyrus nacionalinei komandai.

Rusijos krepšinio federacijos vadovas A.Kirilenka.<br>vk.com
Rusijos krepšinio federacijos vadovas A.Kirilenka.<br>vk.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-28 22:15, atnaujinta 2017-05-27 06:29

„Jei nors vienas rusų klubas rytoj pasakys, kad nori žaisti Europos taurėje, FIBA iškart išmes rinktinę iš visų varžybų. Visų pirma, ekipą išmes iš Europos čempionato atrankos. Toliau – gražiau. „Eurobasket 2017“ čempionatas yra atranka į pasaulio čempionatą, o šis – papildoma atranka į olimpines žaidynes. Taigi, Rusija būtų išprašyta iš tarptautinių kovų net penkeriems metams“, – aiškino A.Kirilenka.

RKF vadovas tikino, kad kol kas nesirengia nutraukti sutarties su VTB Jungtinės lygos atstovais, kuriems suteikta teisę rengti Rusijos krepšinio čempionatą.

Tačiau VTB lygos ekipai pareiškus, kad ji žais Europos lygoje, Rusijos krepšinio vadovybė tuoj pat nutrauktų kontraktą su lyga.

„Mes vis dar esame paveikti informacinės suirutės, žiniasklaida dar didina įtampą. Taip, federacija gali nutraukti sutartį su VTB.  Tikiuosi, kad to nereikės. Nes mes tik norime, kad rinktinė žaistų turnyruose“, – kalbėjo televizijai „Mač TV“ daugiau kaip 14 metų NBA žaidęs A.Kirilenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas