EUROLYGA 2023

FIBA jau žino, kuo pakeis Lietuvos rinktinę Rio žaidynėse

Krepšinio šaliai Lietuvai Tarptautinė krepšinio federacija daro vis didesnį spaudimą. Penktadienį, kai Eurolygos komercinės struktūros (ECA) akcininkai Londone kalbasi apie susidariusią situaciją ir juntamą spaudimą federacijoms, FIBA nutarė įpilti dar daugiau žibalo į ugnį.

Lietuvos rinktinė gali ir nežaisti olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė gali ir nežaisti olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2016, 3:36 PM, atnaujinta May 27, 2017, 4:00 AM

FIBA ir vėl ant stalo metė rinktinių pašalinimo iš Rio de Žaneiro olimpiados kortą. Šįkart FIBA prezidentas Horacio Muratore pareiškė, kad FIBA jau yra numačiusi, kas pakeistų Lietuvos ir Ispanijos rinktines, jeigu šių šalių federacijos nepaklus įsakymams.

Lietuva ir Ispanija duris į Rio atvėrė per Europos čempionatą ir H.Muratore pareiškė, kad abiejų rinktinių vietas atiduotų Prancūzijai ir Serbijai – trečiąją ir ketvirtąją vietas užėmusioms komandoms.

O jeigu šios šalys irgi nepaklus FIBA?

Organizacija bilietus atiduos dar žemesnes vietas užėmusioms ekipoms. Kažkas kelialapius paims.

„Turime dirbti su Tarptautiniu olimpinio komitetu (IOC). Jie jau yra susirūpinę situacija“, – radijo laidoje Ispanijoje kalbėjo H.Muratore.

FIBA iš Lietuvos, ir kitų Europos krepšinio federacijų, reikalauja, kad šios neleistų klubams žaisti Eurolygos komercinės struktūros (ECA) rengiamuose turnyruose. Šiemet spaudžiama, kad klubai nedalyvauti Europos taurėje, o vėliau FIBA sieks pavergti ir Eurolygos klubus.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau yra pažadėjusi FIBA organizacijai, kad Lietuvos krepšinio lygai (LKL) nurodys nušalinti iš pirmenybių ekipas, kurios nepaklus nurodymams. Tai reiškia, kad LKF nušalintų Vilniaus „Lietuvos rytą“, o jeigu spaudimas tęstųsi ir kitąmet, tuomet kristų ir Kauno „Žalgirio“ galva.

LKL jau yra pareiškusi, kad neketina šalinti „Lietuvos ryto“ klubo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.