EUROLYGA 2023

Prieš finalą Ž.Obradovičius pajuokavo apie savo mokinį D.Itoudį

„Labai sunkios rungtynės. Mes nežaidėme taip, kaip visą šį sezoną. Bet gerai, kad ištraukėme pratęsimą, o per jį krepšininkai pagaliau pabudo“, – sakė Stambulo „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius.

Ž.Obradovičius (kairėje) ir V.Perasovičius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Ž.Obradovičius (kairėje) ir V.Perasovičius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, lrytas.lt spec. korespondentas, Berlynas

May 14, 2016, 12:22 AM, atnaujinta May 25, 2017, 4:16 PM

Antrasis Eurolygos pusfinalis Berlyne buvo drama, kurios laimėtojui išaiškinti prireikė ir pratęsimo. Per papildomas 5 minutes Turkijos klubas 88:75 galiausiai parklupdė mačo pradžioje išskydusius, bet paskui tris kėlinius stebuklingai žaidusius Vitorijos „Laboral Kutxa“ krepšininkus.

Tai pirma kartas Eurolygos istorijoje, kai finale žais Turkijos klubas.

„Fenerbahce“ komandoje mes esame tarsi mažos Jungtinės Tautos: serbai, amerikiečiai,  italas, čekas, graikas, makedonas – daugybė įvairių tautybių. Visiems suprantama kalba pasakiau, kad laukia dar vienos rungtynės“, – paklaustas, kaip motyvuos žaidėjus prieš finalą, atsakė Ž.Obradovčius. 

Ispanijos ekipos treneris Velimiras Perasovičius ypač rungtynių pabaigoje ne kartą žodžiais ir gestais atakavo teisėjus, nesutikdamas su jų sprendimais. Bet praėjus keliolikai minučių po finalo sirenos kroatas emocijas jau buvo užgniaužęs.

„Rodėme gerą krepšinį, išskyrus pratęsimą. Kai kuriais momentais netgi dominavome, bet paskutinėmis minutėmis priėmėme blogus sprendimus puolant ir „Fenerbahce“ tuo pasinaudojo. Kurią nors kitą dieną taip žaisdami mes būtume laimėję, bet šiandien laimėjo kita komanda“, – sakė V.Perasovičius.

Kai „Laboral Kutxa“ treneris kalbėjo spaudos konferencijoje, rungtynės jau buvo pasibaigusios kone prieš pusvalandį, bet iš arenos tribūnų vis dar sklido baskų klubo aistruolių dainos.

V.Perasovičius tuo nesistebėjo: „Mūsų sirgaliai visada mus palaiko ir niekada mūsų nepalieka. Ačiū jiems“.

Tačiau maždaug pusantro tūkstančio baskų per rungtynes paskendo „Fenerbahce“ sirgalių minioje – atrodė, kad pusfinalis vyksta Stambule. Iš oficialiame protokole užfiksuotų 11 tūkst. žiūrovų du trečdaliai buvo geltona „Fenerbahce“ palaikymo armija.

Tikėtina, kad ji dar padidės, kai finale sekmadienį Berlyno „Mercedes Benz“ arenoje „Fenerbahce“ dėl Eurolygos čempionų titulo kovos su CSKA. Pirmajame pusfinalyje Maskvos komanda 88:81 įveikė kitą Rusijos klubą Krasnodaro „Lokomotiv“.

CSKA treneris Dimitris Itoudis, buvęs ilgametis Ž.Obradovičiaus asistentas Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, pirmą sykį per Eurolygos finalą stovės priešingose barikadų pusėse su savo mokytoju.

„Džiaugiuosi dėl Dimitrio – jis puikus treneris, linkiu jam sėkmės. Kartu buvome daug laiko ir keistas jausmas, kad dabar žaisime vienas prieš kitą. Galėtume susitikti viešbutyje ir kartu aptarti būsimą finalą“, – pajuokavo Ž.Obradovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.