EUROLYGA 2023

Gerti baigti Lietuvai siūlęs G. Einikis Rusijoje liko be darbo

Saratovo „Avtodor“ krepšinio komanda paskelbė, kad jos prezidentas Vladimiras Rodionovas suformavo trenerių štabą kitam sezonui. Į ekipą sezono viduryje pakviesto Gintaro Einikio trenerių komandoje nebebus.

Trenerio karjera G.Einikiui Rusijoje neužtruko.
Trenerio karjera G.Einikiui Rusijoje neužtruko.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 11:18 PM, atnaujinta May 24, 2017, 5:56 AM

„Negaliu sakyti, kad labai daug jis mums padeda. Bet ir negaliu nesakyti, kad nepadeda. Ar galėtų jis kitąmet vėl būti reikalingas Saratovui? Manau, galimybę jis turi labai gerą. Bet viskas bus aišku po sezono“, – dar prieš mėnesį apie skandalingąjį lietuvį kalbėjo V.Rodionovas, tačiau galimybės daugiau nesuteikė.

Klubo strategu bus 35-erių latvis Nikolajus Mazuras, anksčiau dirbęs Rimo Kurtinaičio ir Ramūno Butauto asistentu, o praėjusį sezoną pats vadovavęs Rygos VEF ekipai.

Asistento kėdė patikėta Vladislavui Konovalovui. Būtent pastarasis perims G.Einikio pareigas.

„Ateinančiame sezone „Avtodor“ bus visiškai nauja ir, greičiausiai, pati jauniausia per pastaruosius trejus metus komanda, kuriai vadovaus du jauni treneriai. Vyriausiasis treneris – N.Mazuras, o jo pagalbininku bus Vladislavas Konovalovas, iki šiol dirbęs su mūsų klubo jaunimu. Jo darbu mes esame labai patenkinti“, – teigė klubo internetiniam portalui V.Rodionovas.

„Manau, kad kitą sezoną mes turėsime labai įdomų kolektyvą, kuris pergalėmis ir toliau džiugins aktyviausius mūsų miesto krepšinio gerbėjus“, – pažymėjo jis.

Vasarį G.Einikis debiutavo kaip Saratovo komandos trenerio asistentas, o jau kovo mėnesį pasižymėjo savo įrašais feisbuke. „Kai esi treneris, tai kainuoja dar daugiau nervų. Už tai, kad grįžau į Saratovą, esu dėkingas klubo savininkui Vladimirui Rodionovui. Dabar viską pradėsiu nuo švaraus lapo“, „Mečiau gerti, kitos spalvos gyvenime atsirado“, „Litovcai, nebegerkite. Pasaulyje esame nr. 1! Valio!“ – rašė G.Einikis.

Treniruojant ekipą klubo prezidentas V.Rodionovas minėjo, kad lietuvis geriausiu atveju yra padėjėjas, o iki trenerio jam toli.

„Ką aš galiu apie jį pasakyti? Jis kaip pagalbininkas geras. Jam iki trenerio – kaip iki mėnulio. Jis kaip patarėjas, padedantis treniruoti aukštaūgius, gal ir neblogas... Bet treneriu juk Gintaras nebuvo dar niekada. Jis turi labai gerą patirtį kaip rimtas krepšininkas, moka ją perduoti žaidėjams, tačiau jis ne treneris“, – aiškino „Avtodor“ ekipos savininkas.

Saratovo komanda pasirodymą VTB Jungtinėje lygoje baigė ketvirtfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.