EUROLYGA 2023

Iš G. Einikio žinučių A. Sabonis suprato: „Kažkas ne taip“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimų-ataskaitos konferencijoje nuskambėjo netikėtas pasiūlymas dar ketverius metus LKF vadovauti perrinktam Arvydui Saboniui: jam buvo rekomenduota surasti darbą į alkoholio liūną įklimpusiam buvusiam garsiam krepšininkui Gintarui Einikui. 

A.Sabonis sulaukė pasiūlymo gelbėti G.Einikį.<br>lrytas.lt montažas.
A.Sabonis sulaukė pasiūlymo gelbėti G.Einikį.<br>lrytas.lt montažas.
G.Einikio pavardė minėta ir LKF konferencijoje.
G.Einikio pavardė minėta ir LKF konferencijoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2016, 1:41 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:34 PM

„Daug sakiau kritikos, kai LKF valdžioje buvo Mindaugas Balčiūnas ir sporto bei politikos avantiūristas Antanas Guoga. Arvydas viską sutvarkė fantastiškai, federacija neturi skolų ir viskas puiku. Ir turiu jam pasiūlymą. Pasižiūrėkite: Vida Vencienė dirba Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete, plaukikė Lina Kačiušytė, sėdėjusi be darbo, dabar yra olimpiečių veteranų vadovė. Reikia ir Gintarui Einikiui surasti darbą krepšinio federacijoje“, – netikėtai pasiūlė buvęs Vilniaus „Sakalų“ krepšinio komandos vadovas Vytautas Kiaušas.

„Pasiūlymas geras. Žmogui nesiseka atsistoti ant kojų. Kaip žinote, laikėsi vyras. Kai Rusijoje dirbo, lyg ir buvo baigęs ten tą... Bet dabar buvome išvykę, gavau kelias įdomias žinutes iš jo – supratau, kad kažkas ne taip. Atvažiuoju, perskaitau, tikrai ne taip“, – apie G.Einikį kalbėjo A.Sabonis.

Kauno „Žalgirio“ veteranų vedlys Anatolijus Čiupkovas konferencijoje pridėjo: „Turime vykti į Taliną, kur bus švenčiamas „Kalev“ savotiškas jubiliejus – klubas 1991-aisiais tapo paskutiniuoju SSRS čempionu. Labai svarstėme G.Einikio kandidatūrą ir pakvietėme jį vykti. Ir va – vėl. Bet šiandien jis man paskambino ir aiškino, kad jau susitvarkęs“ – kalbėjo „Žalgirio“ veteranas.

 Pirmadienį pasirodė pranešimai, kad G.Einikis naktį praleido ant policijos areštinės gulto. Sekmadienį, apie 21 val., pagalbos tarnybos gavo pranešimą, kad Einikių namuose kilo konfliktas.

Policijos duomenimis, G.Einikis grasino nužudyti savo žmoną Jurgitą. Būtent ji ir paskambino policijai.

Policijos patruliai krepšinio žvaigždę išgabeno į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnį dėl grasinimo nužudyti ir sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

G.Einikiui nustatytas 2,44 promilių girtumas. Pirmadienį pareigūnai pradėjo svarstyti, ar kreiptis į teismą su prašymu apriboti G.Einikiui galimybę artintis prie savo šeimos. Tai priklausys nuo to, ką sakys šeima ir žmona Jurgita.

Tai jau ne pirmasis G.Einikio smurtas šeimoje ir problemos su alkoholiu. Per pastaruosius penketą metų G.Einikis ne kartą turėjo problemų su teisėsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.