EUROLYGA 2023

Lažybose dalyvavusio Dovydo Rediko karjerai – dar vienas smūgis

Sutartį kitam sezonui su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ turintis 23 metų puolėjas Dovydas Redikas šios ekipos aprangos nevilkės. Artimiausius metus krepšininkas nevilkės ir bet kurios kitos LKL komandos marškinėlių.

D.Rediką LKL diskvalifikavo metams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Rediką LKL diskvalifikavo metams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lkl.lt

Jun 23, 2016, 5:07 PM, atnaujinta May 20, 2017, 8:37 PM

Tai paaiškėjo po Lietuvos krepšinio lygos atlikto tyrimo, kurio metu nustatyta, kad krepšininkas pažeidė 2015–2016 metų žaidėjo/trenerio deklaracijos principus apie teisingą ir atsakingą žaidimą Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose.

Išnagrinėjusi visą surinktą medžiagą, išklausiusi krepšininko parodymus, LKL drausmės komisija, vadovaudamasi LKL 2015–2016 metų čempionato nuostatų straipsniu 32.16., skyrė krepšininkui vienų metų diskvalifikaciją iš Lietuvos krepšinio lygos organizuojamų varžybų.

LKL drausmės komisija, atlikusi tyrimą, išsiaiškino, kad LKL žaidėjo deklaraciją pažeidė ir Rolandas Alijevas. Atsižvelgdama į tam tikras lengvinamąsias aplinkybes, t. y. krepšininkas pripažino padarytus nusižengimus ir parodė iniciatyvą dalyvauti prevencinėje veikloje aiškinant jauniems žaidėjams sporto etikos principų svarbą bei jų nesilaikymo pasekmes, LKL skyrė švelnesnę sankciją – sąlyginę diskvalifikaciją metams.

Jam leidžiama dalyvauti LKL čempionate, su sąlyga, kad jo atlikti drausmės pažeidimai per artimiausius metus nepasikartos ir bus įvykdytas pasižadėjimas dalyvauti šviečiamojoje veikloje. Kitu atveju LKL turės teisę skirti daug griežtesnes nuobaudas.

„Jau ne kartą esame minėję, kad netoleruosime tokių atvejų ir neleisime kenkti čempionato įvaizdžiui, komandų rezultatams. Apie tai garsiai vengiame kalbėti, kol nėra atliktas tyrimas ir nėra surinkti konkretūs įrodymai, kad krepšininkai galimai dalyvavo lažybose, susitarimuose ar kitaip darė poveikį rungtynių rezultatui.

Tik atlikę tyrimą galime viešai pasakyti, kad tiek D.Redikas, tiek R.Alijevas pažeidė LKL žaidėjo deklaraciją. Ar D.Redikas galės rungtyniauti kituose Lietuvos krepšinio lygų čempionatuose, sprendžiame ne mes, o Lietuvos krepšinio federacija“, – LKL drausmės komisijai priėmus sprendimą teigė lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Šie sprendimai per septynias darbo dienas gali būti skundžiami LKF etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai.

Lietuvos krepšinio lyga ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su klubų atstovais, teisėsaugos pareigūnais ir artimiausiu metu prisidės prie iniciatyvos, siekiant Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka reglamentuoti sankcijas už nesąžiningus susitarimus sporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.