EUROLYGA 2023

Rolandas Alijevas prabilo apie lažybų skandalą ir skolas

[[ge:lrytas:lrytas:1263679]]

R.Alijevas tikino, kad kalbos apie skolas jam sukėlė šoką<br>P.Mantauto nuotr.
R.Alijevas tikino, kad kalbos apie skolas jam sukėlė šoką<br>P.Mantauto nuotr.
J.Tumėnas skolingas sportininkams daugiau kaip 3 milijonus eurų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
J.Tumėnas skolingas sportininkams daugiau kaip 3 milijonus eurų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa Karmazaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 23, 2016, 6:18 PM, atnaujinta May 20, 2017, 8:09 PM

R.Alijevas tikino apie J.Tumėno veiklą girdėjęs, bet pats su juo neturėjęs reikalų. Šiaulių vicemero Stasio Tumėno 35 metų sūnus, galimai kūręs finansinę piramidę, iš garsių mūsų šalies sportininkų bei su sportu susijusių verslininkų išviliojo ir jiems negrąžino daugiau kaip 3 milijonus eurų.

– Ar jūs pažįstate J.Tumėną, ar esate girdėjęs apie jį ir jo finansinę veiklą, ar pats esate jam skolinęs pinigų? – žurnalistė paklausė R.Alijevo.

– Tokio žmogaus kaip Tumėnas aš nepažįstu. Ir su tuo žmogumi neturiu nieko bendra. O apie žmones, kurie nuo jo yra nukentėję, esu girdėjęs.

Man asmeniškai yra nesuprantama, kaip galima naudotis kito žmogaus pavarde ir klastoti dokumentus. Ginsiu savo teises. Jokių skolų aš neturiu.

– Ar pas J.Tumėną gali būti jūsų vekselis – galimai tokį dokumentą jis rodė asmenims, kuriems yra pats skolingas.

– Nėra ir negali būti jokių mano ranka pasirašytų vekselių.

– J.Tumėnas interviu „Lietuvos rytui“ tvirtino lažybose už iš anksto sutartus rezultatus nedalyvavęs. O ar jūs dalyvavote lažybose, ar statėte pinigus?

– Aš kol kas viską stebiu iš šalies. Kai ateis laikas, tada apie tai ir aš tarsiu savo žodį. Žmogų kaip asmenybę labai lengva apdrėbti purvais, sutrypti. Vyksta tyrimas, o po jo viską pamatysime, kas čia lažybininkai, o kas – nukentėję. Visi už viską turi atsakyti.

Norėsiu ir aš sužinoti, kas paskleidė tokią žinią, jog Alijevas statė, ar jis lažybininkas.

Nei su kažkokiu Tumėnu, nei su kažkokiais kitais makleriais aš nieko bendro neturiu ir neturėjau. Skolų pas mane nėra, aš gyvenu savo gyvenimą.

– Manote, kad jus nori sukompromituoti?

– Manau, kad kažkam palanku naudotis mano pavarde, – teigė R.Alijevas.

Žadėjo rasti sprendimą

Kreditoriams J.Tumėnas žadėdavo fantastiškas palūkanas – 40 proc. per 4 mėnesius. Jis pūtė miglą apie labai pelningą gipsinių biustų prekybą.

Kai kurių krepšininkų namus puošia iš J.Tumėno rankų gautos graikų išminčiaus Sokrato, prancūzų filosofo Voltaire'o, graikų dievų Dzeuso ir Apolono biustai.

Iki ausų į skolas įklimpęs veikėjas slapstosi, tačiau žurnalistei pavyko jį pakalbinti. J.Tumėnas teigė, kad R.Alijevas jam yra skolingas.

„Mes su juo savo sprendimą rasime“, – tikino J.Tumėnas paklaustas, ar R.Alijevas jam grąžino skolą.

Kai žurnalistė paklausė, ar lažybose jis statė už iš anksto sutartus rezultatus, J.Tumėnas to kratėsi: „Pats su lažybininkais kovodavau, dabar jų pilna. Visi tie alijevai buvo mano priešai“.

Keli kreditoriai tvirtino, kad jiems J.Tumėnas norėjo perleisti R.Alijevo pasirašytą vekselį, rodė jį. Jie matė ir ant dokumento suraitytą parašą.

J.Tumėnas skolinimosi veiklą pradėjo Molėtuose, kur buvo klubo „Tiumenas-Ežerūnas“ rėmėjas. Jį į Molėtus atvedė dabartinis vicemeras konservatorius Mindaugas Kildišius. J.Tumėnas teigė, kad jam pinigus skolino ir M.Kildišius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija birželio 22 dieną pradėjo tyrimą dėl M.Kildišiaus elgesio atitikties Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui.

Pripažino padaręs klaidų

31 metų 192 cm ūgio R.Alijevas, prie Utenos klubo „Juventus“ prisijungęs 2015 metais, o iš komandos buvo atleistas prieš mėnesį.

„Juventus“ pranešime buvo pabrėžiama, kad R.Alijevas atleidžiamas „už itin grubius vidaus taisyklių pažeidimus“.

Tada savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ krepšininkas prašė jo netrukdyti: „Pasakysiu tik tiek, jog yra padaryta klaidų. Tai asmeninės problemos. Labai gaila, kad negalėčiau toliau padėti klubui. Prašau neskambinti ir nerašyti“.

Portalas krepsinis.net skelbė, kad krepšininkas buvo pašalintas, nes galimai dalyvavo lažybose, įniko į skolas: „Atitinkami asmenys atvyko į Uteną bei klubo prezidentui Žydrūnui Urbonui pateikė susirašinėjimus su pačiu žaidėju, kur jis pripažįsta dalyvavęs statymuose ir neneigia skolų“.

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovai išplatino pranešimą, kad atsižvelgiant į tam tikras lengvinančias aplinkybes, t.y., kad krepšininkas pripažino padarytus nusižengimus ir pats parodė iniciatyvą dalyvauti prevencinėje veikloje aiškinant jauniems žaidėjams sporto etikos principų svarbą ir jų nesilaikymo pasekmes, R.Alijevui skirta švelnesnė sankcija – sąlyginė diskvalifikacija metams. 

Jam leidžiama dalyvauti LKL čempionate, su sąlyga, kad jo atlikti drausmės pažeidimai per artimiausius metus nepasikartos ir bus įvykdytas pasižadėjimas dalyvauti švietėjiškoje veikloje. Kitu atveju LKL turės teisę skirti daug griežtesnes nuobaudas.

Laimėjo pinigų Kinijoje

Neseniai R.Alijevas vyko į Kiniją, kur dalyvavo turnė žaisdamas su krepšinio komanda iš Lietuvos. Ji buvo surinkta iš įvairių klubų žaidėjų.

Antrąją vietą Kinijoje užėmusi komanda gavo apie 13,5 tūkst. eurų prizą.

Kinijoje žaidę krepšininkai vilkėjo žalios spalvos marškinėlius su užrašu „Lietuva Basketball“. Lietuvos krepšinio federacija aiškinasi, kodėl Kinijoje buvo naudojamasi Lietuvos krepšinio rinktinės įvaizdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.