EUROLYGA 2023

Netikėtumas: iš Europos taurės spaudžiami FIBA traukiasi italai

Keturios Italijos komandos nusprendė galiausiai paklusti savo šalies krepšinio federacijos raginimams ir pasitraukti iš Europos taurės turnyro. Italijos krepšinio vadovai po eilinio FIBA laiško-priminimo apie galimą rinktinių ir federacijos diskvalifikacijos iš visų turnyrų ir renginių, prispaudė su Eurolyga bendraujančius klubus, kad šie pasitrauktų iš Europos taurės turnyro, rašo „Gazzetta dello Sport“.

„Grissin Bon“ klubas traukiasi iš Europos taurės.<br>eurocupbasketball.com
„Grissin Bon“ klubas traukiasi iš Europos taurės.<br>eurocupbasketball.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 9:42 AM, atnaujinta May 19, 2017, 1:30 PM

Skelbiama, kad Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Kantu „Foxtown“, Trento „Dolomiti“ ir Sasario „Dinamo“ klubai penktadienį informavo Eurolygos atstovus, kad jie nežais šios organizacijos rengiamame Europos taurėje, nors dar ketvirtadienio popietę jų atstovai dalyvavo turnyro burtų traukimo ceremonijoje. Teigiama, kad Italijos krepšinio federacija paskelbė komandoms ultimatumą – arba Europos taurė, arba šalies krepšinio čempionatas.

Federacija šį žingsnį jau pavadino pergale, mat protas nugalėjo emocijas – jei nors vienas klubas nepasiklausytų šalies krepšinio valdžios, visas Italijos krepšinis liktų už borto.

„Italija yra šalis, kur pilka ir mažai matoma politika yra kur kas svarbesnė už neva matomą ir labai šaliai svarbų sportą“, – konstatavo Vienas iš Italijos sporto departamento atstovų, bandydamas paaiškinti situaciją su krepšinio turnyrais.

Kantu „Foxtown“ komanda, kurią vado Rusijos milijonierius Dmitrijus Gerasimenka, turėjo būti Vilniaus „Lietuvos ryto“ varžove B grupėje.

Teigiama, kad italų komandos apsisprendė žaisti „Serie A“ čempionate ir tikrai nežada kelti savo kandidatūrų varžytis naujai kuriamame FIBA Čempionų lygos turnyre.

Dieną prieš, kalbėdamas apie „Lietuvos ryto“ varžovus, sostinės klubo strategas Tomas Pačėsas tikino, kad Kantu klubas tikrai bus galingas varžovas, nes rusų milijonierius norės būtinai sudrebinti Europą savo ekipos geru pasirodymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.