EUROLYGA 2023

Ispanijos krepšinio senosios gvardijos neslegia metų našta

Prieš beveik trylika metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo didžiausią atkūrus Nepriklausomybę pergalę – tapo Europos čempione. Dauguma Europos čempionų jau pakabino sportininko aprangą ant vinies, keli iš jų liko krepšinyje ir pasinėrė į trenerio darbą, o iš auksinės komandos, 2003 metų rugsėjo 14 dieną Stokholme pasipuošusios aukso medaliais, profesionalo karjerą praėjusį sezoną tęsė tik Kšištofas Lavrinovičius, Dainius Šalenga ir Giedrius Gustas. Tačiau nė vienas jų jau nepatenka į Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko akiratį.

Jose Manuelis Calderonas žaidė ir 2003-ųjų Europos čempionato finale, kuriame pralaimėjo lietuviams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Jose Manuelis Calderonas žaidė ir 2003-ųjų Europos čempionato finale, kuriame pralaimėjo lietuviams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jul 17, 2016, 6:19 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:36 PM

Tuo tarpu Ispanijos rinktinėje, kuri prieš trylika metų finale pralaimėjo lietuviams, vis dar žaidžia ir Rio de Žaneiro olimpinės žaidynėms rengiasi net keturi krepšininkai. Tai – 36 metų Pau Gasolis, Juanas Carlosas Navarro bei Felipe Reyesas ir metais jaunesnis Jose Manuelis Calderonas. Juos sirgaliai turėtų pamatyti ir pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje per Lietuvos ir Ispanijos rinktinių draugiškas rungtynes.

Didžiausias veteranas tarp visų Ispanijos rinktinės veteranų yra J.C.Navarro. „Barcelona“ klubo simbolis ruošiasi dalyvauti jau penktosiose olimpinėse žaidynėse. Jis nacionalinėje komandoje debiutavo 2000 metais ir joje žaidė trylika vasarų iš eilės. Tik pastaraisiais metais, kai kataloną pradėjo kamuoti įvairūs skausmai, jis praleido du didžiuosius turnyrus – 2013 ir 2015 metų Europos čempionatus.

F.Reyesas ir P.Gasolis nacionalinės komandos aprangą pirmą kartą apsivilko 2001 metais, J.M.Calderonas – 2002 metais. F.Reyesas nuo tada praleido tik 2013 metų Europos pirmenybes. P.Gasolio ir J.M.Calderono ispanai pasigesdavo dažniau. P.Gasolis rinktinėje nežaidė 2005, 2010 ir 2013 metais, J.M.Calderonas – 2009, 2010 ir 2015 metais.

Su rinktinės apranga jau suaugo ir 31-erių Rudy Fernandezas. Jis nuo 2004 metų nepraleido nė vieno Europos bei pasaulio čempionato ar olimpinių žaidynių. Šiais metais R.Fernandezas pavijo J.C.Navarro ir į rinktinę atvyko jau tryliktą vasarą iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.