EUROLYGA 2023

Dėl R. Kurtinaičio replikų įžeista Ispanija įspėdama kirto atgal

Trenerio Rimo Kurtinaičo „Lietuvos ryto“ televizijai antradienį duoto interviu žodžiai didelėmis bangomis nusirito net iki Ispanijos. Ir sukėlė šios šalies sirgalių bei žiniasklaidos pykčio protrūkį: kaip galėjo R.Kurtinaitis kritikuoti krepšinio žvaigždę Pau Gasolį, jų nacionalinę rinktinę, jei Lietuvos krepšinio komandai olimpiadoje prognozuojamas tikrai ne favoritės vaidmuo?

Rimas Kurtinaitis ir Pau Gasolis.
Rimas Kurtinaitis ir Pau Gasolis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 12:07 PM, atnaujinta May 17, 2017, 2:12 PM

Katalonų „Marca“ išsivertė R.Kurtinaičio kritiškus žodžius apie Ispanijos krepšinio rinktinės veteraną P.Gasolį – lietuvis per televiziją žiūrėjo Malagoje vykusią antrąją kontrolinę akistatą tarp Lietuvos ir Ispanijos krepšininkų, kurią mūsiškiai vėl laimėjo – tąkart 78:76.

Lietuvių krepšinio specialistas tikino, kad P.Gasolis dabar yra nekokios sportinės formos ir jam būtų gėda taip atrodant išeiti į aikštelę.

„Laikraščiai mato tik P.Gasolį. Bet toks jis buvo prieš 10 metų. Aišku, P.Gasolis yra aukščiausio lygio žaidėjas, bet tokios sportinės formos eiti į aikštelę man būtų gėda“, – sakė kol kas be darbo esantis krepšinio treneris.

Ispanai tuoj pat atkirto įgeldami, kad lietuvis privalo prisiminti, jog kalba apie patį P.Gasolį, kuris, kai reikės, parodys, kas esąs.

„Naujasis „San Antonio Spurs“ ekipos žaidėjas P.Gasolis rungtynes su Lietuva baigė pelnęs 10 taškų (4/11 dvitaškiai) ir atkovojęs 3 kamuolius per beveik 18 minučių, – rašo „Marca“. – Ir tai skaičiai, galvojant apie tai, kad P.Gasolis nežaidė nuo balandžio 13 dienos ir tik dabar pradėjo treniruotis su nacionaline rinktine dėl ilgai užsitęsusių draudimo problemų. Galbūt jis nepriaugo iki R.Kurtinaičio lygio, bet greičiausiai lietuvis užmiršo, kad praėjusių metų Europos čempionato finale būtent P.Gasolis į Lietuvos krepšį įsūdė 25 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Ten galinga žaidėjo jėga buvo reikalinga ir tai buvo vienas iš pergalių garantų. O dabar žaidžiant kontrolines rungtynes ir galvojant, kad komandų laukia akistata Rio de Žaneiro grupėje, ar tai būtina?“

Ispanijos žurnalistai pabandė paprieštarauti ir kitai R.Kurtinaičio replikai – pastarasis spėjo, kad Ispanijos vyrų krepšinio rinktinė yra pasenusi ir sulauks tokio paties likimo, kaip ir ispanų futbolo komanda per šių metų Europos pirmenybes Prancūzijoje.

„Gerbiant ispanus, gal ir nepasiteisins, bet manau, kad jų laukia šiųmetės futbolo rinktinės likimas Europos čempionate. Jie – neatsinaujinę, važiuoja ant senų pavardžių“, – svaidėsi strėlėmis garsus lietuvių treneris.

„R.Kurtinaitis nekritikuoja savo rinktinės, nemato jos akivaizdžių problemų“, – rašo ispanų žurnalistai, tikindami, kad pasaulio krepšinio specialistai būtent kalbėdami apie Lietuvos rinktinę prognozuoja, kad ji sunkiai pateks į ketvirtfinalį, o tame etape atsisveikins su viltimis iškovoti olimpiados medalius.

„Buvęs „Chimki“ komandos treneris tik spaudė savo rinktinę vienu klausimu – ji privalo kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Lietuvis pareiškė, kad kai kada federacijos nustatyti tikslai rinktinėms būti aštuntuke, šešetuke ar dešimtuke jo netenkina – visos Lietuvos rinktinės turi kovoti dėl medalių, jei pasakome, kad dalyvavimas olimpiadoje – jau gerai, tai tikrai nėra išskirtinis rezultatas“, – cituoja R.Kurtinaitį „Marca“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.