EUROLYGA 2023

Iš Ispanijos ir Argentinos – keisti įtarimai Lietuvos rinktinei

Prieš Lietuvos ir Kroatijos rinktinių mačą – nerimas Argentinoje. Šios šalies krepšinio federacijos vadovai skleidžia niekuo neparemtus įtarimus, kad kroatai ir lietuviai paskutinės olimpinio krepšinio turnyro A grupės rungtynėse gali gudrauti, o toks gudravimas labiausiai pakenks Argentinos rinktinei, kuri, Kroatijos komandos pergalės atveju, kris į ketvirtąją vietą ir ketvirtfinalyje turės žaisti su JAV krepšininkais.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2016, 10:18 PM, atnaujinta May 15, 2017, 8:52 PM

Apie sklandančius įtarimus rašo Ispanijos dienraštis AS. Skelbiama, kad Argentinos federacijos prezidentas Federico Susbiellesas ragina atkreipti dėmesį į Kroatijos ir Lietuvos rinktinių mačą, nes, anot jo, šios komandos gali būti susitarusios.

Argentiniečiai tokią išvadą daro motyvuodami tuo, kad Kroatija pergalės atveju būtų pirma A grupėje, Lietuva – trečia ir abi mažiausiai iki finalo išvengtų akistatos su JAV rinktine.

Savo nerimu F.Susbiellesas pasidalino ir „Twitter“ paskyroje. Argentinos krepšinio vadovui įtarimų sukėlė ir Ispanijos – Lietuvos rungtynių baigtis (109:59) ir netikėtas Kroatijos pralaimėjimas Nigerijai (76:90).

Tiesa, Argentinos krepšinio vadovas neturi jokių pagrįstų įrodymų apie Lietuvos ir Kroatijos rinktinių galimą susitarimą, o tik pateikia savo nuomonę.

Įdomu tai, kad apie tai rašo ispanų spauda – Ispanijos rinktinė vakare žais su Argentina ir Europos čempionams būtina pergalė. Pralaimėjimo atveju ispanai važiuoja namo. Argentina yra užsitikrinusi kelialapį į ketvirtfinalį.

Dar toliau žengė Venesuelos krepšinio žvaigždė Greivisas Vasquezas, kuris socialiniame tinkle „Twitter“ rėžė: „Lietuva vėl daro tą patį, ką darė Karakase rungtynėse su Nigerija. Jūs mane suprasite“.

Krepšininkas turėjo galvoje 2012 metų Londono olimpiados atrankinį krepšinio turnyrą, kuriame Lietuva pralaimėjo Nigerijai, o šis rezultatas tąkart buvo nepalankus Venesuelos rinktinei, kuri prarado galimybes varžytis Londone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.