EUROLYGA 2023

Lietuva prieš Kroatiją: kaip dažnai karšėm kailį varžovams

Lietuvos krepšininkams Kroatijos rinktinė yra viena palankiausių varžovių. Oficialiuose turnyruose lietuviai su kroatais iki šiol žaidė dešimt kartų ir pasiekė net devynias pergales. Nuo ryškiausių mūsų šalies krepšinio žvaigždžių kentėjo visos geriausių Kroatijos krepšininkų kartos: vos atkūrus nepriklausomybę – Draženas Petrovičius, Toni Kukočas ir Dino Radža, XX amžiaus pabaigoje – Damiras Mulaomerovičius ir Nikola Vujčičius, praėjusį dešimtmetį – prie rinktinėje ilgai žaidusio N.Vujčičiaus prisidėję Zoranas Planiničius, Gordanas Giričekas ir Marko Popovičius, pastaraisiais metais – Ante Tomičius ir Bojanas Bogdanovičius.

Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė kroatus auklėjo 2013 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė kroatus auklėjo 2013 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 15, 2016, 4:37 PM, atnaujinta May 15, 2017, 9:13 PM

Lietuviai vienintelį pralaimėjimą patyrė dar praėjusiame amžiuje – 1998 metų vasarį per Europos čempionato atrankos rungtynes gimtajame T.Kukočo ir daugelio kitų žvaigždžių mieste Splite. Tąkart Lietuvos rinktinė žaidė be daugelio geriausių krepšininkų ir pripažino varžovų pranašumą 64:72.

Tačiau po metų Lietuvos rinktinė Kaune laimėjo antrąsias atrankos turnyro rungtynes 76:65, o į baigiamąjį etapą užtikrintai pateko ir lietuviai, ir kroatai.

Lietuvos ir Kroatijos rinktinės dažniausiai susitikdavo Europos pirmenybių arba olimpinių žaidynių grupės etape. Vis dėlto šios komandos žaidė ir keletą atkrintamųjų rungtynių. Lietuviai nugalėjo kroatus 1995 metų Europos čempionato pusfinalyje (90:80), 2007 metų Europos čempionato ketvirtfinalyje (74:72) ir 2013 metų Europos čempionato pusfinalyje (77:62).

Po Slovėnijoje vykusių 2013 metų Europos pirmenybių lietuvių ir kroatų keliai nebuvo susikirtę. O prieš trejus metus Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Jonas Mačiulis (23 taškai), Linas Kleiza (22) ir Mantas Kalnietis (18), pasipriešinti mūsiškiams nesugebėjusioje Kroatijos ekipoje – B.Bogdanovičius (15) ir Krunoslavas Simonas (9).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.