EUROLYGA 2023

Europos krepšinio karas baigtas: FIBA nekapos galvų

Ilgą laiką viręs Europos krepšinio karas tarp Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos komercinės struktūros (ECA) baigėsi. Tokia žinia pasklido po to, kai Izraelio krepšinio federacija išplatino pranešimą, kuriame ir buvo paskelbtos puikios žinios.

„Lietuvos rytui“ irgi teko klausytis, kas ekipos gali laukti, jeigu ši žais Europos taurėje.<br>D.Umbraso nuotr.
„Lietuvos rytui“ irgi teko klausytis, kas ekipos gali laukti, jeigu ši žais Europos taurėje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 7:49 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:43 PM

Jeruzalės „Hapoel“ krepšinio klubui Izraelio krepšinio federacija leido laisvai dalyvauti Europos taurės turnyre. Federacija paskelbė, kad nesiims jokių sankcijų prieš komandą, kuriai anksčiau buvo priversta grasinti pašalinimu iš vietinio čempionato.

Lietuvoje apie tokį likimą turėjo pagalvoti ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ar Panevėžio „Lietkabelio“ klubai, kurie žais Europos taurėje.

Izraelio krepšinio federacijos išplatintame laiške buvo pranešta, kad šalies klubai gali nurimti, nes FIBA nesiims jokių sankcijų prieš ekipas, kurios nori žaisti Europos taurėje.

Tai reiškia, kad FIBA nebespaus federacijų, o šioms nereikės mėginti įbauginti komandų.

Lietuvoje spaudimą jau buvo tekę pajusti Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai, kuri apie tai, kad žais Europos taurėje paskelbė anksčiau nei pasirodė pirmoji karo ugnis.

„FIBA nesiims sankcijų prieš klubus, jų lygas ar federacijų narius dėl to, kad šie dalyvauja Eurolygoje. Svarbiausia, kad FIBA nevertė nacionalinių federacijų, lygų ar klubų nutraukti bet kokius ryšius su ECA turnyrais. FIBA negrasino ir netaikė sankcijų klubams, kurie nutarė žaisti ECA“, – eurohoops.net cituojamas FIBA pranešimas.

Pranešime Izraelio federacija nurodė, kad čia labai svarų žodį tarė Europos komisija, kuri gali bausti FIBA už bandymus spausti klubus ir federacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje