EUROLYGA 2023

Eurolyga smogė klubams-bailiams: turnyrai išdavikams uždaryti

Penktadienį Barselonoje vykusiame Eurolygos organizacijos Europos taurės turnyro administracijos ir klubų vadovų susirinkime priimtas žiaurus sprendimas klubams, kurie išsigando FIBA grasinimų ir pabėgo iš Europos taurės turnyro, nors prieš tai buvo padavę prašymus dalyvauti varžybose.

Lenkijos klubui varžybos Eurolygos turnyruose užsidarė visiems laikams.<br>AFP nuotr.
Lenkijos klubui varžybos Eurolygos turnyruose užsidarė visiems laikams.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

2016-09-02 15:35, atnaujinta 2017-05-14 05:21

Krepsinis.net žiniomis, graikų Atėnų AEK, lenkų Zelionos Guros „Stelmet“, serbų Belgrado „Partizan“ ir italų Sasario „Banco di Sardegna“ komandoms visiems laikams užvertos durys ne tik į Europos taurės varžybas, bet ir prestižinę Eurolygą.

Toks sprendimas priimtas dėl to, kad minėtos ekipos pirmiausia sutiko žais Europos taurėje, bet po burtų ceremonijos perbėgo į FIBA organizuojamą Čempionų lygą. Tuo tarpu po burtų FIBA sankcijų pabūgusios ir pasitraukusios Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Kantu „Pallacanestro“ ir Trento „Dolomiti“ tokių sankcijų nesulauks, nes jos nedalyvaus FIBA turnyre.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad Rimo Kurtinaičio treniruojama ir Vaido Kariniausko atstovauja „Pallacanestro“ pakeis dabar jau bankrutavusį Volgogrado klubą ir taps Vilniaus „Lietuvos ryto“ varžove B grupėje.

Į turnyrą taip pat kviečiamas Talino „Kalev“ komanda. Neatmetama galimybė, kad bus sugrąžintos pasitraukusios Italijos ekipos.

Per posėdį nebuvo atskleistos būsimo sezono Europos taurės turnyro dalyvės – organizatoriai tai žadėjo padaryti iki kitos savaitės vidurio, kadangi dar nesutvarkyti visi formalumai.

Europos taurėje yra dar keturios vakansinės vietos: ieškoma dviejų varžovių Panevėžio „Lietkabeliui“ ir dviejų oponentų „Lietuvos rytui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.