EUROLYGA 2023

Rusų filme krepšinio žvaigždę Modestą Paulauską vaidins Ž. Tratas

J. Stacevičiaus
J. Stacevičiaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 10:14 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:06 PM

Viena iš Rusijos kino kompanijų kitąmet rengiasi užbaigti filmuoti meninį filmą „Judėjimas į viršų“. Šioje su sportu susijusioje juostoje susipins dvi istorijos: 1972-ųjų Miuncheno olimpiados krepšinio turnyro finalas ir tragiški įvykiai šių žaidynių olimpiniame kaimelyje, kur teroristai užgrobė kambarius, kur gyveno Izraelio atstovai, o šturmo metu 11 delegacijos narių žuvo.

Filmuotis rusų režisierius Antonas Megerdičiovas pakvietė ir du lietuvius. Vieną iš vaidmenų atliks Andrius Paulavičius. O štai garsus modelis Žilvinas Tratas „Judejime į viršų“ vaidins vieną žinomiausių Lietuvos krepšininkų Modestą Paulauską.

Jis kartu su SSRS rinktine sugebėjo tapti olimpiniu čempionu.

Miunchene M.Paulauskas buvo vienas SSRS komandos lyderių, o ekipa olimpiname krepšinio turnyre iškovojo visas devynias pergales.

Įskaitant ir finalinę kovą, apie kurią visas pasaulis kalbėjo dar ilgai. Finale prieš JAV rinktinę pergalę sovietai pelnė paskutinę sekundę – 51:50.

Likus kovoti 3 sekundes amerikiečiai persvėrė rezultatą 50:49 ir pradėjo džiaugtis olimpiniu auksu. Po aibės nesusipratimų ir sekretoriato klaidų, SSRS komandos trenerių štabas įtikino, kad liko dar laiko ir teisėjai, po ilgų pokalbių, sovietų atakai skyrė 3 sekundes.

Kamuolį iš užribio išmetė A.Jedeška, o po varžovų krepšiu jį pagavęs A.Belovas įmetė pergalingus taškus. Tuomet aikštėje M.Paulausko nebuvo.

Vėliau vyko įvairiausi protestai, JAV žaidėjai atsisakė atsiimti sidabro medalius, tačiau FIBA vėliau oficialiai pripažino SSRS pergalę.

Miunchene M.Paulauskas pelnė po 11,1 taško ir buvo trečias pagal rezultatyvumą savo komandos gretose.

Lietuvos krepšinio žvaigždę M.Paulauską vaidinsiantis Ž.Tratas išgarsėjo pasirodęs televizijos šou „Meilė ar pinigai“ ir televizijos seriale „Pasmerkti“ suvaidinęs Taisoną.

Dabar Žilvinas siekia aktoriaus karjeros užsienyje, todėl pasikeitė vardą į tarptautinį – aktorius atsiliepia Jameso Trato vardu.

2015-siais kalbėdamasis su žurnalu „Stilius“ aktorius tikino, kad puiki išvaizda jam tik apsunkina gyvenimą – nuolat tenka įrodinėti, kad po dailiu veidu ir raumenimis slypi daug daugiau.

O ir moterys, pasak Žilvino, jam niekada nerodė daug dėmesio. „Moterys man nerodo absoliučiai jokio dėmesio, vengia akių kontakto. Dažnai jaučiuosi taip, lyg būčiau nematomas“, – tuomet sakė beveik dviejų metrų ūgio aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.