EUROLYGA 2023

Slaptas laiškas: FIBA norėjo nusipirkti iš J. Bertomeu Eurolygos turnyrą

Trečiadienį Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubų rungtynėmis startuoja naujasis ir atsinaujinęs Eurolygos sezonas. 16-asis oficialus stipriausios Europos krepšinio lygos turnyras bus kur kas panašesnis į NBA čempionatą – šešiolika klubų dviejų ratų sistema išsiaiškins aštuonias geriausias, kurios varžysis atkrintamosiose kovose, o keturi klubai grumsis finalinio ketverto akistatose. Šiame turnyre varžysis ir vienas Lietuvos klubas – šalies čempionas Kauno „Žalgiris“.

Eurolygos vadovui J.Bertomeu FIBA neva siūlė patarėjo pareigas<br>euroleague.net nuotr.
Eurolygos vadovui J.Bertomeu FIBA neva siūlė patarėjo pareigas<br>euroleague.net nuotr.
Eurolygos vadovui J.Bertomeu FIBA neva siūlė patarėjo pareigas<br>euroleague.net
Eurolygos vadovui J.Bertomeu FIBA neva siūlė patarėjo pareigas<br>euroleague.net
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 11, 2017, 1:39 AM

Į Europos žiniasklaidą prieš pat turnyro startą nutekėjo skandalinga naujiena, kad dabar su Eurolyga kovojanti Tarptautinė krepšinio federacijų asociacija (FIBA) dar praėjusią vasarą siekė perpirkti šias varžybas.

Portalas Eurohoops tikina, kad FIBA organizacija 2015 metais laišku kreipėsi į Eurolygos komercinį „Euroleague Commercial Assets S.A.“ padalinį, kuriame prašė organizacijos rimtai pagalvoti ir parduoti Eurolygos turnyrą.

Laiškas buvo pasirašytas FIBA generalinio sekretoriaus Patricko Baumanno, kuris yra vienas iš krepšinio karo tarp Eurolygos ir FIBA iniciatorius.

Tikinama, kad tikslios kainos už Eurolygos turnyrą nebuvo pasiūlyta – buvo kalbama apie būsimas rimtas derybas. Neoficialiai buvo spėliota, kad už turnyrą būtų pasiūlyta iki 80 mln. eurų ir penkerių metų dividendai nuo jo pelno. 

Laiške kalbėta apie Eurolygos vadovą ispaną 57-erių Jordi Bertomeu.

FIBA jam po varžybų pardavimo siūlė likti penkerius metus specialiu patarėju su solidžia alga.

Kalbama, kad jei vyktų toks pardavimas, šią idėją palaikytų tik du Eurolygos klubai – ispanų Malagos „Unicaja“ ir graikų Atėnų „Panathinakos“, o kitos komandos ir jų vadovai neigiamai žiūrėtų į tokį „perėjimą“.

Neįvykus deryboms ir galimam turnyro perėjimui iš rankų į rankas, FIBA nutarė pulti Eurolygą.

Šių metų kovo mėnesį FIBA paskelbė, kad baus tas nacionalinių šalių federacijas, kurių klubai varžysis Eurolygos organizuojamame Europos taurės turnyre. Buvo kalbėta, kad už tai, kad vienas ar kitas klubas žais Europos turnyre, bus diskvalifikuojamos nacionalinės rinktinės iš Europos čempionatų ar net olimpinių žaidynių.

Virš Lietuvos buvo pakibęs Damoklo kardas – į Eurolygos turnyrą nutarus žengti Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir Panevėžio „Lietkabeliui“, FIBA vadovai neva klausinėjo, ar šios komandos bus išmestos iš šalies krepšinio čempionato. Kitu atveju – sankcijos rinktinėms.

Tačiau prieš pat olimpiadą aistros aprimo – FIBA kol kas nekalba apie Europos krepšinį žlugdysiančias sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.