EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis paaiškino, kaip buvo išrinktas Lietuvos rinktinės treneris

Arvydas Sabonis atskleidė, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF) naujuoju rinktinės treneriu tapusį Dainių Adomaitį buvo įrašiusi trečiuoju numeriu. Pirmiausia A.Sabonis kreipėsi į anksčiau ekipai vadovavusį ir du Europos čempionatų sidabro medalius per olimpinį ciklą laimėjusį Joną Kazlauską, tada pateikė pasiūlymą Šarūnui Jasikevičiui. Kai Kauno „Žalgirio“ treneris atsisakė, atėjo eilė ir dabar prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo stovinčiam D.Adomaičiui.

A.Sabonis dažnai mokydavo Domantą, tačiau šiam palikdavo ir erdvės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis dažnai mokydavo Domantą, tačiau šiam palikdavo ir erdvės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-25 16:17, atnaujinta 2017-05-10 05:28

„Galiu pasakyti paprastai. Kai baigėsi olimpiada, vyrukų paklausiau, ką jie norėtų matyti kitus ketverius metus. Jie turėjo laiko, atostogų ir atsiuntėme jiems penkių trenerių sąrašą. Mėginome dar kalbėti su J.Kazlausku, bet nepavyko. Tada buvo Šarūnas Jasikevičius, bet jis pasakė tai, ką jau skaitėte. Kitas sąraše buvo Dainius. Jis irgi turėjo laiko pagalvoti ir pasakė „taip“, – sakė A.Sabonis.

LKF prezidentas pabrėžė, kad D.Adomaičio sutartis su „Neptūnu“ galios iki sezono pabaigos ir spręsdamas ateities klausimus strategas privalės atkreipti dėmesį į pasikeitusią Europos krepšinio čempionato atrankos sistemą.

D.Adomaičiui teks dirbti ir daugiau svarbių darbų.

„Žinome, kad turėjome kriterijus. Jis ne tik turi vadovauti komandai ketverius metus, bet ir būti atsakingas už visą piramidę, į kurią patenka įvairių amžiaus grupių rinktinės, bendravimas su meistriškumo grupėmis, prižiūrėti, kas vyksta. Tai – atsakingas darbas ir mūsų ateities klausimas, – sakė A.Sabonis. – Jis turės į sutartis įsirašyti sąlygas į kontraktą.“

Prieš LKF paskelbiant apie tai, kad D.Adomaitis perima rinktinės vairą iš J.Kazlausko, Lietuvoje kilo nemenkas samyšis. Lietuvos krepšinio sirgaliai tikėjosi, kad rinktinę treniruos Rimas Kurtinaitis, bet LKF netgi nesikreipė į R.Kurtinaitį.

„Su Rimu nebendravau, nes sutiko Dainius. Nežinau, kaip turėčiau paskambinti ir ką pasakyti. Būtų kitaip, būtų kitaip. Dabar yra taip“, – kalbėjo A.Sabonis.

Asistentus pasirinkti galės pats D.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.