EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko komandoje – didžiulė problema, galinti užtraukti gėdą

Mindaugas Kuzminskas kartu su „New York Knicks“ siekia sirgaliams dovanoti didįjį atgimimą. „Knicks“ jau spėjo palaidoti pakankamai rungtynių, kad naujojo stratego Jeffo Hornaceko komanda šį sezoną atliktų nemenką šuolį. Bet „Knicks“ turi rimtų problemų. Viena iš jų – gynyba.

M. Kuzminskas<br>AFP/Scanpix
M. Kuzminskas<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:33 PM

J.Hornacekas per pirmąsias sezono rungtynes susitiko su savo patikimu asistentu Mike'u Longabardi, tačiau šis jau buvo kitoje barikadų pusėje – dirbo su „Cleveland Cavaliers“ gynyba.

M.Longabardi su J.Hornaceku kartu darbavosi „Phoenix Suns“ klube. Gruodį asistentas buvo atleistas ir iškart pasirašė sutartį su „Cavaliers“ klubu. Čia jis greitai džiaugėsi NBA čempiono žiedu ir stebėjo, kaip J.Hornacekas naujajam sezonui ruošdamas „Knicks“ ekipą turi rimtų problemų gynyboje, rašė nypost.com.

M. Longabardi, kurį „Cavaliers“ pasamdė sausio mėnesį, kartu su dabartiniu „Knicks“ treneriu 2013-2015 metais dirbo Finikso ekipoje. Tuometiniai gynybos efektyvumo rodikliai buvo ženkliai šoktelėję į viršų.

Patikimi šaltiniai teigia, kad J. Hornacekas siekė asistentą pasiimti ir į Niujorko komandą, tačiau „Cavaliers“ jam išvykti neleido.

Tai paliko J. Hornaceką be svarbaus komandinės gynybos organizatoriaus. Nors dabar pagrindinis strategas „Knicks“ komandoje turi patyrusius asistentus, tačiau visi jie koncentruojasi į puolamąjį žaidimo planą.

Pasiruošimo sezonui metu Niujorko ekipa į savo krepšį praleisdavo vidutiniškai 107 taškus per rungtynes ir gėdingai pasirodė antradienio susitikime su „Cavaliers“, per kurį antroje rungtynių pusėje praleisti net 69 taškai.

Mačo metu „Cavaliers“ puikiai išnaudojo varžovų silpnybes. „Knicks“ nesugebėjo greitai keistis ginamais žaidėjais, Carmelo Anthony itin greitai surinko penkias pražangas, o Kristapas Porzingis atrodė nerandantis sau vietos aikštėje.

„Mes tinkamai negrįždavome į gynybą, darėme daug smulkių klaidų“ , – po mačo tokį pasirodymą bandė paaiškinti latvis.

Pats „Knicks“ treneris problemos nedramatizuoja ir teigė, kad ekipai kol kas trūksta agresyvumo ir tinkamo nusiteikimo. Anot J. Hornaceko, išankstinis gynybinis planas ekipai iš viso nėra būtinas, o krepšininkai tiesiog turi atiduoti visas jėgas bei greitai orientuotis rungtynėse.

Tačiau panašu, kad tokios strategijos laikymasis neduoda norimų rezultatų. Dar tarpsezonio metu draugiškame susitikime su „Houston Rockets“ Niujorko ekipa praleido net 130 taškų, o krepšininkai skundėsi, kad treneris nepateikė išvis jokio gynybos plano.

Kai tokie „Knicks“ puolimo lyderiai kaip C. Anthony ir Derrickas Rose'as jaudinasi dėl prastos gynybos, galima suprasti, jog problema išties didelė.

„Manęs nejaudina komandos puolimas, bijau dėl mūsų žaidimo gynyboje“, – šnekėjo D Rose'as.

Tuo tarpu C. Anthony pabrėžė, kad gerinti gynybinį žaidimą reikia greitai: „Nenoriu teisintis, kokius žaidėjus turėjome, kokių neturėjome pasiruošimo sezonui metu. Dabar jau esame pilnos komplektacijos, turime daugiau rungtynių nei treniruočių, todėl praktikai laiko nebėra. Turime tobulėti žaidimo metu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.